Powerplay levert Sliedrecht belangrijke winst op

21 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht staat aanstaande zaterdag voor een nieuwe, belangrijke testcase in het nog prille seizoen in de eerste klasse C. De thuiswedstrijd tegen de gewezen hoofdklasser Rijsoord zal kunnen aantonen in hoeverre de selectie van trainer Ron van den Berg zich in de bijna voorbije twee maanden heeft aangepast aan het hogere niveau van het zaterdagamateurvoetbal. De eerste zege, afgelopen zaterdag geboekt tegen Alblasserdam, zal daarbij een steun in de rug zijn.

Door Wim van Mourik

Middenvelder Colin Reening ziet de komende confrontatie met de mannen van de Vlasstraat in Ridderkerk met vertrouwen tegemoet: ,,Wij hebben in deze beginfase van het seizoen bewezen ons redelijk goed aangepast te hebben aan het hogere, eerste klasse niveau. Op zich niet zo opzienbarend aangezien er bij ons meerdere spelers rondlopen die al de nodige ervaring hebben op dit niveau, zoals Stefan van Dam, Anthonie Malawauw en Luciano van Harlingen, om er maar een paar te noemen. Het zal nodig zijn om goed bij de les te zijn, want Rijsoord is een uitgekookte en sluwe ploeg, die net als in Almkerk (2-4 winst, red.) aan een paar kansen genoeg heeft om de wedstrijd te beslissen." De sympathieke middenvelder is in de korte tijd, die hij op sportpark De Lockhorst actief is, een belangrijke schakel gebleken bij Sliedrecht.

Sliedrecht had het afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Alblasserdam veel moeilijker had dan de uiteindelijke 1-3 winst doet vermoeden. Alblasserdam was voor rust de betere ploeg en had eigenlijk met ruimere cijfers moeten leiden dan nu het geval was met de treffer van Ethan Scheimann, die al na 19 minuten frank en vrij kon binnenschieten. Sliedrecht, dat Stefan van Dam miste met een enkelblessure en ook Roy Leeuwestein niet vanaf het begin kon laten spelen, liep achter de feiten aan, speelde slordig en was in de persoonlijke duels steeds een stapje te laat.

Reening: ,, Het was met name in de eerste helft veel te plichtmatig, veel te slap en dat kunnen wij ons als debutant in deze eerste klasse natuurlijk absoluut niet veroorloven. Na rust tapten wij uit een heel ander vaatje en ook de invalbeurt van Roy Leeuwestein hielp ons over het dode punt heen. De aanvalsopbouw bleek veel beter verzorgd en dat leidde al tot diverse kansen, totdat de penalty uiteindelijk de wedstrijd op zijn kop zette."

En daarmee sloeg de Dordtenaar, afgelopen zomer overgekomen van het Dordtse Oranje Wit, de spijker op de kop: de handsbal van Alblasserdammer Eerhardt leverde een penalty op, die Roy Leeuwestein onberispelijk binnenschoot: 1-1. Dit kon hij pas doen nadat arbiter De Mik enig verbaal geweld van de thuisclub had gehonoreerd met twee rode kaarten. Tegen negen man moest Sliedrecht een soort van powerplay ontwikkelen, dat uiteindelijk positief uitpakte: opnieuw Leeuwestein (1-2) en Anthonie Malawauw (1-3) brachten met hun treffers de winst bij Sliedrecht.

Na drie wedstrijden staat Sliedrecht op een gedeelde zevende plaats en kan met winst op Rijsoord een belangrijke stap hogerop betekenen. Aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie