Valse start voor Merwede

21 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft zichzelf een slechte seizoensstart bezorgt door niet te winnen van Pernix. De thuisploeg uit Leiden toonden meer strijd en werkten harder om de overwinning binnen te halen dan de Sliedrechtse korfballers. Eindstand 13-10.

Een slecht begin van Merwede resulteerde in een snelle 4-1 achterstand. Maar de Rood-Witten lieten zich niet zo snel uit het veld slaan en kwamen terug tot 4-4. Opnieuw onoplettendheid in de verdediding zorgde ervoor dat het toch weer snel 6-4 werd. Daarna wist het De Groot & Schagen team nooit meer de aansluiting te vinden met Pernix. De rust werd bereikt met een 9-5 ruststand.

Ondanks de oppeppende woorden van coach Mark de Jong, ging Merwede de tweede helft niet veel beter spelen. De ploeg kwam nog wel op 9-7, maar dichterbij niet meer. De wissel Jacco Buijk voor Dik Bikker bood ook niet de oplossing. Beide ploegen wisten nog wel enkele malen de korf te vinden, maar echt spannend werd het niet meer.

Volgende week moet Merwede haar eerste overwinning binnen halen tegen Animo, om niet heel vroeg in het seizoen al op een grote achterstand te komen staan. Om 15.30 uur begint Merwede aan deze missie.