'Aanpak Staatsliedenbuurt niet voor 2016'

21 september 2011 om 00:00 Nieuws

Sloop, renovatie, nieuwbouw; alle kaarten liggen nog op tafel in de Staatsliedenbuurt. ,,Het is zeker dat we iets in deze wijk doen", zegt directeur Henk Gravesteijn van Tablis Wonen. ,,Maar op dit moment zijn de plannen niet concreet. Naar verwachting gaan we pas in 2016 aan de slag in de Staatsliedenbuurt."

SLIEDRECHT - De plannen voor de Staatsliedenbuurt worden in de loop van 2012 (verder) vormgegeven. Tablis Wonen, de Bewoners Commissie Staatsliedenbuurt (BCS), huurderorganisatie H3S en de gemeente gaan de komende tijd in 'gezamenlijkheid' de toekomst van de wijk bespreken.

BCS heeft in een gesprek met Tablis Wonen een 'plan van aanpak 2011' overhandigd. In dit document zijn de wensen van de bewoners verwoord. Volgens Helga Seinsch, voorzitter van BCS, heeft al zeventig procent van de huurders dit plan ondertekend. ,,Maar dat aantal kan alleen maar stijgen", zegt Seinsch.

Ze vervolgt: ,,Wij willen in principe niet dat de woningen gesloopt worden. Maar als om bouwtechnische redenen een huis toch tegen de vlakte moet, willen wij een goede onderbouwing. Ook vertrouwen wij erop dat in de wijk dezelfde goedkope huurwoningen terugkomen. Tevens rekenen wij erop dat de huren niet stijgen na een eventuele grote opknapbeurt."

Gravesteijn benadrukt dat ieder besluit in overleg met de BCS, H3S en de gemeente wordt genomen. ,,Samen met deze partijen bekijken we welke huizen eventueel opgeknapt en welke woningen gesloopt worden. Ook komt achterstallig onderhoud in deze gesprekken aan de orde. Het is logisch dat we een woning die in aanmerking komt voor sloop, niet meer grondig opknappen."

In de Staatsliedenbuurt staan 428 woningen. ,,Een oude wijk met kleinere eengezinswoningen", typeert Gravesteijn de buurt. ,,Wellicht voldoen deze huizen in de toekomst niet meer aan de wooneisen. Daarom komt er een plan dat de Staatsliedenbuurt voor de komende decennia vooruit moet helpen."

advertentie
advertentie