Toneelgroep Onder Ons gaat nieuw speelseizoen in

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons is druk aan het repeteren onder leiding van de regisseuses Natalja Verhoef en Elles van Rijn. In november moeten en willen ze er weer staan met het door J. Hemmink-Kamp geschreven blijspel "Eigen aard is goud waard''. ,,Weer een toneelstuk zoals het publiek al jaren van ons gewend is, waarin allerlei verrassende en lachwekkende dingen gebeuren die het publiek een avond lang laten genieten", belooft Jan Wieman, lid van de Toneelgroep.

,,Onze belangrijkste doelstelling is door leuk en goed spel het publiek een avond lang vermaken. Om dat te bereiken steken we veel tijd en energie in de repetities", zegt Wieman. Inmiddels staan er al vier voorstellingen van de toneelgroep op de planning met als hoogtepunt het optreden op 26 november in theater de Lockhorst. Hiervoor kunnen de kaarten al gekocht worden. Ook de traditionele voorstelling in de Til in Giessenburg in het volgende voorjaar staat op het programma.

Het verhaal van het blijspel gaat als volgt: Frank Zuidema een succesvol romanschrijver -weduwnaar geworden- staat zijn mannetje wat zijn vak betreft. Hij wil zijn privéleven ook weer een duw in de goede richting geven en zoekt een leuke vrouw. Deze dient zich, samen met haar ''kouwe kak''-ouders, aan en zij wil graag met hem trouwen. Maar Frank's moeder, die alles in de gaten lijkt te hebben, en zijn altijd rokkenjagende zoon vinden zijn keuze niet zo geweldig. Samen met het personeel ondernemen zij actie, en hoe! Of dit ook tot het gewenste resultaat leidt moet nog even afgewacht worden.

Nieuw voor de toneelgroep is dat dit seizoen voor het eerst ook voor speciale gelegenheden een een-acter zal worden gespeeld, getiteld "Moederfiguur'' (uit Verwachtingen). Het is geschreven door Alan Ayckbourn en vertaald door Josephine Soer. Dit ongeveer 30 minuten durende stuk is een heel ander genre dan het blijspel. Hoewel zich zeker een enkele komische situaties voordoen, komen ook dramatische momenten aan de orde.

Bedrijven, verenigingen of instellingen die Onder Ons willen boeken kunnen cotact opnemen met de secretaris Wim Muis via 0184-421802 of wmu@hetnet.nl.

advertentie
advertentie