Speelotheek kampt met tekort aan vrijwilligers

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vanwege een tekort aan vrijwilligers dreigt het gevaar dat Speelotheek De Knuffelbeer straks één dagdeel minder open gaat. De Knuffelbeer heeft dus dringend behoefte aan uitbreiding van het aantal vrijwilligers, dat kunnen vrouwen en mannen zijn. ,,U kunt ervoor zorgen dat die grote glimmende kinderogen blijven lachen. Als u een paar uur per 14 dagen wilt helpen om de uitleen van speelgoed aan al die kinderen mogelijk te maken, neem dan contact met ons op", luidt de noodkreet van medewerkster Lianne van Werkhoven.

Ongeveer 350 kinderen in de leeftijd van 1-12 jaar spelen dagelijks met speelgoed dat geleend is bij speelotheek De Knuffelbeer. Dat kan buitenspeelgoed, een puzzel of kleding zijn, maar ook een gezelschapsspel en educatief, zintuiglijk of constructiespeelgoed. In totaal beschikt de Knuffelbeer over 850 stuks verschillende spel- en speelmogelijkheden. Voor €19,00 per jaar plus een kleine bijdrage voor ieder geleend stuk speelgoed, dat zij dan drie weken mogen houden, hebben de kinderen steeds de beschikking over ander speelgoed. Er is ook een Sportotheek, waar heel veel sportmateriaal geleend kan worden.

De gehele uitleen van het speelgoed en de sportmaterialen is in handen van vrijwilligers, die gemiddeld één dagdeel per drie weken meehelpen om het speelgoed uit te lenen en weer in te nemen. Iedereen die hier aan mee wil helpen kan contact opnemen met Lianne van Werkhoven via 0184 425256 of deknuffelbeer@gmail.com.

De Speelotheek en de Sportotheek zijn gevestigd in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Nicolaas Beetsstraat 2-6 en zijn open op maandag- en dinsdagavond en op woensdagmorgen.

advertentie
advertentie