Open dag bij Dierenasiel Sliedrecht

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Dierenasiel Sliedrecht e.o. houdt op zaterdag 1 oktober van 11:00 tot 16:00 uur een open dag. Bezoekers kunnen kennis maken met de asieldieren en de vrijwilligers van het asiel en de dierenambulance. Ze kunnen meer te weten komen over het werk dat in het asiel en bij de ambulance verricht wordt, maar ook informatie over andere diergerelateerde zaken opdoen. Diverse infostands, spelletjes-stands, rommelmarkt, cateringtent en de professioneel ingerichte dierenambulancebus staan 1 oktober klaar aan de achterzijde van het dierenasiel.

Tijdens de open dag is het voor jong en oud mogelijk mee te doen aan spelletjes, een loterij en een uitdagende quiz waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De grote sponsor van het asiel, Helbro, en diverse andere bedrijven stellen prijzen beschikbaar, waaronder een gratis tankbeurt. De voordeur van het dierenasiel blijft op 1 oktober gesloten, maar elk half uur is het asiel toegankelijk onder begeleiding van een aantal vrijwilligers die een groep bezoekers een uitgebreide rondleiding zullen geven en alle asielkatten zullen voorstellen.

Ook zijn diverse konijnen en cavia's van de noodopvang in Hardinxveld-Giessendam te bewonderen, want ook zij zoeken een nieuw baasje. ,,In het asiel logeren momenteel 35 katten; zij zijn allen op zoek naar een nieuw baasje. De katten, en ook de knagers, kunnen deze dag gereserveerd worden", vertelt coördinator Ginet Balistreri.

Op het buitenterrein kunnen bezoekers een kijkje nemen in de dierenambulancebus, waar ook een demonstratie zal worden gegeven door een dierenambulancevrijwilliger. Naast de diverse kraampjes en infostands kan er gesnuffeld worden op de dierenasiel-rommelmarkt. Er zijn ook door vrijwilligers zelfgemaakte spulletjes te koop. De opbrengst is bestemd voor het Dierenasiel. ,,Elke eurocent zal -net als vorig jaar- aan de asieldieren worden besteed", aldus Balistreri. ,,Het vrijwilligersteam hoopt op deze manier wat extra geld binnen te halen want het asiel en de ambulance hebben hard geld nodig om de dieren te kunnen blijven helpen." Bezoekers zijn tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom aan de achterzijde van de Molendijk 165 in Sliedrecht.

advertentie
advertentie