Henk Prins verrassende winnaar Westpolderschaaktoernooi

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT - Henk Prins heeft afgelopen zaterdag zijn succesvolle schaakjaar een goed gevolg gegeven. Hij wist de zeventiende editie van het Westpolderschaaktoernooi te winnen. Na zeven spannende rondes bleek de Sliedrechtse penningmeester met zes punten de sterkste van het hele veld. Hij bleef de favorieten Lennard den Boer en Melvin Holwijn een halfje voor.

Dat Henk het gehele toernooi ongeslagen bleef zag er in de laatste ronde niet naar uit. Tegen drievoudig winnaar van het winkelierstoernooi, Jerry van Rekom, stond hij duidelijk slechter, maar laatstgenoemde wilde in tijdnood ook niet teveel risico nemen en aanvaardde het remiseaanbod van zijn clubgenoot. Zo won de Internationaal meester zijn tweede grote toernooi van het jaar. Na eerst in juni kampioen te zijn geworden van het OKD sloeg hij nu dus toe in Papendrecht. Met vijf winstpartijen en twee remises was de toernooiwinst meer dan terecht.

Jerry van Rekom bleef ook ongeslagen, maar met vier remises moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. Peter Vis - de verrassende koploper in de interne competitie van Sliedrecht - wist drie punten bijeen te sprokkelen, terwijl Gerard Kolenbrander - ook al sterk in de interne - met 2,5 punten genoegen moest nemen.

Interne competitie

In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de familie Klein voor een primeur gezorgd. Voor het eerst in de geschiedenis van de schaakvereniging wisten drie generaties van dezelfde familie op één clubavond te winnen van hun tegenstanders. De jongste van de drie, de 10-jarige Jorik Klein, was het eerste klaar door Cees Moes in een bijna snelschaakpartij te verslaan. Daarna was het de beurt aan opa Hans Klein die ook snel wist te winnen van Joost Stoker. Marcel Klein had wat meer moeite met Michiel van den Berg, maar kon toch aan het einde van de avond het punt bijschrijven.

Peter Vis is na drie ronden de verrassende koploper door in een spannende partij te winnen van André van Dieën. De partij tussen clubkampioen Peter van den Bergh tegen Wim Hokken eindigde in remise, terwijl Jerry van Rekom verrassend wist te winnen van eerste teamspeler Wim Pool. De remise tussen Floris Verweij en Gerard Kolenbrander was voor beiden de derde op rij. Wordt één van beiden aan het einde van het seizoen de nieuwe remisekoning van de vereniging? Leo Koppelaar kreeg opnieuw klop van één van de gebroeders Mensing. In een partij met wisselende kansen trok de 11-jarige Andrew uiteindelijk aan het langste eind. Onderin was er nuttige winst voor Jan Sulman en Henk Prins, die wisten te winnen van respectievelijk Peter Dekker en Leen Dubbeldam. Peter en Leen wachten, samen met Michiel van den Berg nog op hun eerste punt.

Aanstaande donderdag wordt de vierde ronde van de competitie gespeeld. Daarin treft koploper Peter Vis de in goede vorm stekende Hans Klein.

advertentie
advertentie