Afbeelding

Eerste overwinning Merwede een feit

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de derde wedstrijd van het seizoen heeft Merwede haar eerste overwinning behaald. In een wedstrijd met veel doelpunten trok de thuisploeg uiteindelijke aan het langste eind: 19-15. De opluchting was zichtbaar groot na afloop bij de Sliedrechtse coaches en spelers.

Nadat de voltallige selectie was vastgelegd op de gevoelige plaat door fotografe Anouk, gaf Merwede 2 het goede voorbeeld door te winnen van Animo 2 met 11-10. Een steuntje in de rug voor de korfballers van Merwede 1, maar toch begon de ploeg slap aan de wedstrijd. Animo wist de korf goed te vinden waardoor al snel een 1-4 stand op het scorebord stond. Naarmate de eerste helft vorderde, trok Merwede de touwtjes strakker aan. De ploeg ging strakker verdedigen en nam in de aanval meer rust. De achterstand werd omgezet in een voorsprong: bij rust stond het 11-10.

Aan het begin van de tweede helft wilde Merwede snel afstand nemen om zo de wedstrijd in het slot te gooien, maar Animo bleef aanklampen. Heel langzaam werd het gat wel groter naar 2, 3 en vervolgens 4 doelpunten bij 17-13. In het slot van de wedstrijd werd Annelies vervangen door Rianne en scoorden beide ploegen nog enkele malen: eindstand 19-15.

Volgende week wacht het goed presterende Korbis in Waddinxveen. Aan Merwede de taak om scherper te beginnen dan de laatste twee wedstrijden om de aansluiting met de top te behouden. Aanvang 15.30 uur.