Noordeloos vloert dames Sliedrecht in slotfase

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na twee eenvoudige overwinningen moesten de Sliedrechtse voetbaldames zich zaterdag meten met een eveneens ongeslagen tegenstander: Noordeloos. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase maakte Noordeloos het beslissende doelpunt: 4-3.

De wedstrijd startte met aftastend voetbal, waarbij het geen van beide ploegen lukte om echt gevaarlijk te worden. Na 20 minuten kon Noordeloos echter profiteren van een gaatje in de verdediging en opende de score met een strak ingeschoten bal: 1-0. Sliedrecht was zichtbaar getriggerd door deze treffer, want de dames zetten met meer overtuiging de wedstrijd voort. De beloning volgde drie minuten later toen Claudia met een prima omschakelingsactie Sera vrij voor de keeper zette en zij met een schuiver de gelijkmaker aantekende. De wedstrijd kreeg meer en meer een open karakter, maar weer was het Noordeloos dat op voorsprong kwam. Het antwoord van het hardwerkende Sliedrecht liet niet lang op zich wachten. Paula legde bal vanaf de rechterflank scherp achter de laatste linie waar Sharon goed voor haar tegenstander was gekomen en voor de gelijkmaker kon zorgen: 2-2.

Na rust bleef het onveranderd spannend, maar nu was het Sliedrecht dat op voorsprong kwam door een knappe individuele actie: een terugkerend schot van de lat werd attent ingekopt door Daphne (2-3). Sliedrecht hield redelijk greep op de wedstrijd en kreeg zelfs kansen op de 2-4, zoals een schot op de lat en een vrije kopkans die in de handen van de keeper belandde.

Aan de andere kant had de defensie hun handen vol aan de beweeglijke aanvalsters van Noordeloos. Melissa Vroege vocht pittige duels uit en kreeg na het ongeoorloofd testen van het shirt van haar tegenstander de gele kaart gepresenteerd. Beide ploegen streden fel om de koppositie. Paula moest een ongelukkig duel bekopen met een dik oog en kon niet verder spelen. Noordeloos bleef geloven in de gelijkmaker en drong Sliedrecht regelmatig terug in de verdediging. Dit leidde tot enkele hachelijke situaties en corners, maar pas tien minuten voor tijd moest Ilse capituleren en was de 3-3 een feit.

Ook in de slotfase golfde het spel op en neer. Drie minuten voor tijd vond Noordeloos nog een keer een gaatje in de Sliedrechtse defensie: 4-3.