Sliedrecht stoomt op naar de kopgroep

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich dankzij de tweede opeenvolgende overwinning van dit seizoen genesteld in de zeer omvangrijke groep van maar liefst zes clubs, die jacht maken op de vooralsnog onaantastbare koploper Roda Boys / Bommelerwaard uit het Gelderse Aalst. Door de 3-2 zege op voormalig hoofdklasser Rijsoord is de Lockhorst-brigade opgeklommen naar die gedeelde tweede plaats, die het onder andere deelt met de tegenstander van komende zaterdag, Almkerk.

Door Wim van Mourik

De ruim 200 toeschouwers kregen afgelopen zaterdag op het zonovergoten sportpark De Lockhorst een interessante wedstrijd voorgeschoteld met twee teams die de winstaspiraties hoog in het vaandel hadden staan. Zo was Rijsoord na de 2-4 thuisnederlaag tegen het vooraf als zwak ingeschatte VVC'68 uiterst gemotiveerd om tegen Sliedrecht voor de sportieve revanche te gaan. Het team van coach Arie Schep had met name in de voorhoede het sterkste deel van het team. Jason v.d. Berg, topscorer Sander Barragan en Nick de Bil loerden op hun kansen, maar vonden met name een uitstekende Colin Reening en doelman Patrick Bentem op hun weg. Sliedrecht kreeg vlak voor rust een prima mogelijkheid de score te openen: een bekeken steekpass van Stefan van Dam bracht Jordy de Jong in scoringspositie, maar zijn schot ging net naast. Colin Reening raakte bij een ongelukkige actie geblesseerd aan de duim, die in de rust door verzorger Loek Borsje met assistentie van dokter Arie van Zuijdam fors werd ingetaped.

In de tweede helft brak de wedstrijd al na een kleine tien minuten open. Een te zwak teruggekopte bal vanuit de Sliedrechtse defensie werd pijlsnel opgepikt door Jason v.d. Berg die doeltreffend af wist te ronden: 0-1. Sliedrecht liet zich niet van de wijs brengen en met de invalbeurt van topscorer Roy Leeuwestein verhoogde het de druk op het doel van Rijsoord. Nadat Luciano van Harlingen nog een prima doelkans niet wist te benutten wist Sliedrecht in een heet kwartiertje definitief afstand te nemen van de opponent uit Ridderkerk. De wederom sterk spelende Jordy de Jong scoorde in de 64e minuut de gelijkmaker en zeven minuten later was het Colin Reening die ondanks een gebroken duim prima doorzetten beloond zag met de tweede Sliedrechtse treffer: 2-1. De pijn was inmiddels dusdanig groot dat de karaktervolle Dordtenaar een kwartier voor tijd werd gewisseld voor Danny Struijk. Toen meteen daarna ook Roy Leeuwestein zijn duit in het zakje deed door knap de 3-1 binnen te schieten leek de buit definitief binnen. Daar kon ook de treffer van Raymond Smit, die een vrije trap rechtstreeks binnen schoot (3-2) niet echt veel meer aan veranderen.

Het betekende dé perfecte dubbelslag tegen de gasten van de Vlasstraat, want eerder die middag had ook Sliedrecht 2 tegen de reserves van Rijsoord een zege binnengehaald. Carlitos Carvalho Rodrigues was daar de uiteindelijke matchwinnaar met zijn 1-0.

Aanstaande zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek bij Almkerk, dat, net als Sliedrecht, een prima debuut maakt in de eerste klasse. De Brabanders hadden afgelopen weekeinde weinig moeite het zwakke VVC'68 op ruime afstand te zetten (0-6) en wisten eerder dit seizoen ook koploper Roda Boys een puntendeling af te dwingen (1-1). Het belooft een interessante wedstrijd te worden aan de Sportlaan in Almkerk met twee teams, die goed in het veld zitten en met het nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd gaan beginnen. Aanvang 14.30 uur.