Drechtsteden gaan voor hogere kwaliteit in nieuwbouw

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ontwikkelaars, woningbouwcorporaties, belangenorganisaties en gemeenten hebben op donderdag 29 september in de Kunstkerk van Dordrecht het ‘Convenant Kwaliteit Nieuwbouw Drechtsteden’ ondertekend. Daarmee onderschrijven de Drechtsteden hogere ambities voor de kwaliteit van nieuwbouw, dan landelijk het geval is. De heer Stoop, regionaal portefeuillehouder wonen & stedelijke vernieuwing in de Drechtsteden, is blij met deze stap: ,,Het is klasse dat gemeenten en marktpartijen in de Drechtsteden, juist in deze tijd, gaan voor nieuwbouwwoningen met een hoge kwaliteit.”

Nieuwbouw in Nederland moet voldoen aan bepaalde eisen. Dat staat in het landelijk Bouwbesluit. De aan het nieuwe convenant deelnemende partijen hebben met de ondertekening gekozen voor nóg meer kwaliteit op een aantal thema’s. Dat geldt voor de thema’s milieu, gezondheid en toekomstwaarde, maar vooral voor energie en gebruikskwaliteit. De keuze voor het convenant in de Drechtsteden betekent dat nieuwbouwwoningen in de toekomst meer duurzaam materiaal bevatten, maar ook dat de bewoners aansluitmogelijkheden voor energiebesparende apparatuur, zonnepanelen en lage energierekeningen kunnen verwachten. Dankzij ‘levensloopbestendig bouwen’ kunnen bewoners bovendien langer in hun woning blijven. Alle verbeteringen samen zorgen ervoor dat de woning haar waarde behoudt, ook in de toekomst.

Tijdens de Woondag op 8 oktober in de Biesboschhal, Stadswerven in Dordrecht is een folder met informatie beschikbaar. Ook zijn vertegenwoordigers van belangenorganisaties aanwezig, zoals de VAC, die tekst en uitleg geven over hun werk en hoe zij bijdragen aan een betere kwaliteit van nieuwbouw.

advertentie
advertentie