Hans Snel snelt naar top-5 bij senioren

1 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Derde teamspeler Hans Snel is door een mooie overwinning op zijn teammaat Floris Verweij doorgestoten naar de top 5 van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. In het eindspel hadden beide spelers gelijke kansen, maar Floris had minder tijd en ging door zijn vlag. Daarmee bewees Snel goed in vorm te zijn en zijn topnotering is daarom terecht.

Ook André van Dieën is weer terug bij de eerste vijf na winst op jeugdspeler Jorik Klein. Opnieuw had Van Dieën de grootste moeite met een talentvolle jeugdspeler, maar opnieuw gaf zijn lange adem de doorslag. Peter Vis blijft zonder te spelen koploper, maar voelt wel de hete adem van Hans Klein en Peter van den Bergh in zijn nek. Klein won gedegen van Jerry van Rekom, bij wie een misgreep in de opening hem uiteindelijk de partij kostte. Clubkampioen Van den Bergh won in slechts dertien zetten van voorzitter Wout Boer, die ondervond dat zijn openingsrepertoire aan revisie toe is.

Wim Hokken en Niels Mijnster speelden de langste partij van de avond, waarbij Niels in het eindspel van dame en loper tegen de twee torens van Wim het materieel voordeel had. De tijdnood was uiteindelijk sterker dan de stukken en beide spelers besloten met nog slechts enkele seconden op de klok tot remise. De strijd tussen de gebroeders Mensing werd beslist in het voordeel van de oudste, Adrian, die nu weer richting top 10 gaat. Ook Robert van Rekom deed goede zaken door in een spannende partij Kees Wessels te verslaan. Ondanks zijn enorme tijdnood wist Van Rekom jr. zijn opponent in de laatste seconden mat te zetten.

Onderaan was er nuttige winst van de herboren Marinus van Houwelingen op wedstrijdleider Mark van Hulst en van Martin Prins op Cees Moes. Leen Dubbeldam verdedigde zich sterk tegen Leo Koppelaar maar moest uiteindelijk toch opgeven. Wim Pool herstelde zich uitstekend door in een strategisch gevecht Jan Sulman te verslaan. Opvallend was ook de remise van Jan Willem Kraaijeveld tegen Henri Hartog, die met het halfje nog goed weg kwam.

Grote sof voor derde team

Het derde team van de Sliedrechtse schaakvereniging geldt als één van de favorieten in de derde klasse C van de Rotterdamse Schaakbond, maar heeft die favorietenrol in de eerste wedstrijd van het seizoen niet waargemaakt. Het team van Leo Koppelaar werd met maar liefst met 6,5-1,5 geveegd door Spijkenisse 4.

Ondanks het aantrekken van voormalig eerste teamspeler Kees van der Does werd het tegen de jonkies van Spijkenisse 4 een grote sof. Alleen Hans Snel bewees zijn goede vorm door te winnen. Daarnaast sierde Gerard Kolenbrander zijn comeback in het derde op met een degelijke remise. Daar bleef het bij voor de teleurgestelde teamleider, die al zijn vrije tijd stopt in de tactiek. Zijn spelers lijken nog niet rijp voor de tactische vondsten van de kampioenenmaker.

advertentie
advertentie