Jan Pak de Leuning presenteert 'Fuif Es In'

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor een stampvolle zaal in De Lockhorst presenteerde het trio van Jan Pak de Leuning zondagmiddag hun nieuwe concept: Fuif Es In. Samen met Arie van den Nieuwendijk van het Sliedrechtse partycentrum werd een dinershow ontwikkeld rond het thema "nostalgie". ,,Lekker op de bank in je pyjama met natte haren van het douchen, met een schaaltje chips op schoot, wachten totdat je favoriete tv-programma begint. Met het hele gezin Stuif es in, Swiebertje, Floris en de spelshows kijken, en vooral lekker laat opblijven. Dat nostalgische gevoel willen we de mensen laten herbeleven met dit concept", vertelt André van Rekom van Jan Pak de Leuning.

Maandenlang hebben "de Jannen" André en Dave van Rekom en Rob Muller gewerkt aan de ontwikkeling van hun Fuif Es In. Arie van den Nieuwendijk nam de zorgen rond de catering en locatie voor zijn rekening. ,,We hadden zin in iets nieuws", zegt André over de motivatie achter de nieuwe show. ,,Iets wat niemand tot nog toe van ons gezien had."

Dat hebben de ruim honderd bezoekers van zondag geweten. Zonder enig idee te hebben wat hen te wachten stond namen ze plaats aan de grote ronde tafels in de Ambachtsherenzaal. Elke tafel had de naam van een oude tv-serie, zoals de Barbapapas, de familie Knots, de Muppets, et cetera. Iedere tafel vormde een team. Gedurende de hele middag/avond, die duurde van 16.00 tot 20.00 uur, konden de teams meedoen aan spelletjes uit de oude (kijk)doos. Eén van de acht, Raad een tune van toen, Zeg geen ja en nee, om maar een paar te noemen. Met deze spelletjes konden de tafels Zilveren Fuivers winnen en uiteraard zou dat aan het eind van de dag een winnaar opleveren. Tussen de spelletjes door zongen en speelden de Jannen liedjes die ook een hoog nostalgisch gehalte hebben, zoals Het Kleine Café aan de Haven, Twee Motten, Willem met de Waterpomptang en Af en toe gaan pa en moe (de Speeltuin). Meezingen bleek al snel onvermijdelijk. Al deze elementen werden aan elkaar gepraat door de Jannen met, zoals het publiek mocht verwachten, een flinke dosis humor. De oud-Hollandse maaltijden van De Lockhorst, compleet met Hollandse sla in vergiet, zure bommen en Amsterdamse uitjes, maakten de dinershow compleet.

De voorstelling van afgelopen zondag was een try-out. Alle aanwezigen kregen na afloop een formulier waarop ze hun op- en aanmerkingen konden noteren. ,,We hebben goede feedback gekregen. Positieve reacties, maar ook tips en opbouwende kritiek waar we wat mee kunnen. We hebben zelf ook wel gemerkt dat we nog een verbeterslag kunnen maken en daar gaan we de komende weken aan werken. We zien het als een groei-diamantje", aldus André.

Eind oktober komt alle informatie op de sites van De Lockhorst en Jan Pak de Leuning te staan en is de Fuif Es In te boeken. ,,We richten ons op de bedrijfsfeesten. Daar is dit concept voor op poten gezet. Maar een paar keer per jaar willen we voorstellingen houden op basis van open inschrijving waaraan dus iedereen kan meedoen." Het evenement is te boeken in combinatie met De Lockhorst maar ook op locatie. Alle informatie over prijzen en dergelijke is vanaf eind oktober te vinden op www.janpakdeleuning.nl en http://www.optisport.nl/zalencentrumdelockhorst.

advertentie
advertentie