Duizend mensen getrouwd door Gijs Zonnenberg

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vrijdag 7 oktober vroeg trouwambtenaar Gijs Zonnenberg uit Sliedrecht voor de vijfhonderdste maal: "Beloven jullie elkaar trouw te blijven in goede en slechte tijden, tot de dood je scheidt?" Duizend keer klonk het ja-woord als een bevestiging van de wederzijdse liefde van die vele trouwpaartjes, die naar het Gemeentehuis waren geschreden om via de band van het huwelijk aan elkaar verbonden te worden.

Op 17 augustus 2000 werd Zonnenberg beëdigd op de Arrondisementsrechtbank in Dordrecht en vervolgens aangesteld als BABS (Buitengewoon Ambtenaar

Burgerlijke Stand) in de Gemeente Sliedrecht. Al gauw werd hij ook in de Gemeente Hardinxveld-Giessendam benoemd in diezelfde functie en later (op verzoek) ook in de Gemeente Graafstroom.

Gijs Zonnenberg kent veel jonge mensen vanwege het feit dat hij 25 jaar leiding gaf aan de Kinder-Bijbel-Week in Sliedrecht en in de streek dirigent was van veel Kinderkoren, waarvan de leden inmiddels de trouwgerechtigde leeftijd hebben. Daarom is het niet verwonderlijk dat bij hem regelmatig de telefoon rinkelt met het verzoek: "Ome Gijs, wilt u ons trouwen?''

Zo mogelijk voldoet Gijs gaarne aan dit verzoek. Zo was het op 7 oktober voor de beurt aan Peter den Breejen uit Hardinxveld-Giessendam, die trouwde met Sythia Schouten uit Sliedrecht. Het vijfhonderdste huwelijk voor Gijs. Een dubbel feest dus, zowel voor het bruidspaar als voor de trouwambtenaar. ,,Als ik gezond mag blijven hoop ik dit werk nog vele jaren te mogen doen in de gehele Alblasserwaard-West", laat Zonnenberg weten. ,,Uiteraard zullen er in de loop van de tijd ook wel huwelijken ontbonden zijn, helaas, maar vaak genoeg ontdek ik op straat jonge echtparen, vrolijk glimlachend, soms achter de kinderwagen of al met grotere kinderen. Het doet me altijd goed dat geluk te zien."

advertentie
advertentie