Wisselen winterbanden: Leen Post Banden verwacht topdrukte

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Om de drukte op te vangen begint de bandenbranche dit jaar zo'n anderhalve maand eerder met de 'bandenwisselwekencampagne'. Ook bandenservicebedrijf Leen Post Banden uit Sliedrecht en Werkendam voorziet een topdrukte en roept iedereen op om op tijd een afspraak te maken.

De afgelopen jaren daalde de temperatuur 's winters niet zelden tot het vriespunt of ver daaronder. Twee jaar geleden kwam het kwik zelfs niet boven een gemiddelde van 1,1 graad Celsius. Omdat winterbanden al beter presteren bij temperaturen onder zeven graden Celsius hebben automobilisten massaal winterbanden onder hun auto gemonteerd. Ook bij koude natte wegen bieden winterbanden immers meer grip, een kortere remweg en dus meer veiligheid.

Een grote drukte is te verwachten, vertelt de heer van Dijk van bandenservicebedrijf Leen Post Banden uit Sliedrecht. Hij adviseert iedereen om snel alvast een afspraak te maken voor de bandenwissel. ,,Als je wacht tot het slecht weer is en iedereen tegelijk komt, is dat een probleem", legt hij uit. ,,Zorg ervoor dat je banden gewisseld zijn als de winter invalt, zodat je veilig de weg op kan."

Een afspraak maken heeft nog een ander voordeel, zegt van Dijk. ,,We kunnen dan efficiënter werken. Zo kunnen we bijvoorbeeld de banden alvast klaarzetten, zodat we de klant sneller geholpen hebben. Bovendien kunnen we dan meer klanten op een dag helpen."

Bandenservicebedrijf Leen Post Banden is gecertificeerd door Vereniging Vaco, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche. VACO-gecertificeerde bandenservicebedrijven voldoen aan een scala van kwaliteitseisen. Klanten hebben daarom de garantie dat zij een deskundig en goed (winterbanden) advies krijgen.

Meer informatie over winterbanden op www.leenpostbanden.nl en www.debandenwisselweken.nl. Op deze laatste site staan ook de wettelijke verplichtingen in het buitenland. Voor info: Leen Post Banden, 0184-413516.

advertentie
advertentie