Lampionnentocht bij Woeste Weide

6 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Woeste Weide nodigt alle kinderen van Sliedrecht weer uit voor een lampionnentocht. Vorig jaar kon de tocht niet doorgaan vanwege het slechte weer. ,,Maar we doen dit jaar gewoon weer een poging", zegt Carl van Rijn van de natuurspeeltuin. ,,De kinderen zijn welkom op woensdag 26 oktober om 18.30 uur voor een rondje door het Feitsmapark. Natuurlijk is het leuk als kinderen vooraf hun eigen lampion maken, maar er zijn er ook op De Woeste Weide beschikbaar. We sluiten de tocht af met chocolademelk."

De lampionnentocht is de traditionele afsluiting van een seizoen lang spelen op De Woeste Weide. ,,Het is mooi seizoen geweest. De vernieuwde waterbaan is een doorslaand succes gebleken. Met 10 liter water per seconde kletterde het weer naar beneden, maar nu op veel meer plekken", vertelt Van Rijn. De Woeste Weide is door vernieuwingen een stuk ruiger geworden. ,,Er zijn echte verstopplekken, kruipdoor-sluipdoor-weggetjes en meer spannende plaatsen. Twee heuse pipokarren staan bij het eiland klaar om in te spelen."

Een nieuwe uidaging voor de vrijwilligers is het in toom houden van de uitgroeiende struiken. van Rijn: ,,Kinderen vinden al dat groen maar wat leuk. Als vanzelfsprekend kruipen ze door een oase aan groen om er hun spel te spelen. Nieuwe verstopplekjes ontstaan vanzelf."

Het seizoen kom eind deze maand dus ten einde. Dat betekent eigenlijk alleen dat het water afgesloten wordt en er geen toezicht meer is. De kids kunnen nog wel gewoon komen spelen in de speeltuin.

advertentie
advertentie