Open les cursus Franse conversatie

8 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een open les op donderdag 20 oktober om 13.30 uur start de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in de Reling de nieuwe serie lessen Franse conversatie. Iedere 55-plusser is welkom.

Anton van der Graaf zal in twintig lessen de leerlingen voldoende leerstof aanbieden om straks met een gerust hart richting Frankrijk af te reizen. Anton: ,,Zij zullen zich daar met wat ze geleerd hebben goed kunnen redden, hun boodschappen doen, musea bezoeken, uit eten gaan, de weg vragen en kleine gesprekjes voeren zonder dat zij te maken krijgen met de taalbarrière. Frans is een prachtige taal en niet moeilijk om te leren, daar is echt een verkeerd beeld van." Iedere 55-plusser die het Frans wil leren kan deelnemen. Huiswerk is er ook, een paar uur per week studeren en oefenen geeft goede resultaten. Iedere donderdagmiddag wordt aan 2-3 groepen les gegeven. Anton kijkt samen met de leerling op welk niveau begonnen kan worden. De lesgroepen bestaan uit maximaal twaalf personen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. De lessen duren 50 minuten.

Vanaf het begin wordt er tijdens de lessen Frans gesproken zodat de schroom om de taal te spreken wordt overwonnen en de leerlingen zich al snel uit leren drukken en tot de juiste uitspraak komen. Maar niet alleen de spreekvaardigheid en in mindere mate de schrijfvaardigheid komen aan de orde: Anton wil de lessen ook graag verlevendigen met de Franse historie, cultuur, architectuur en politiek. Hij gaf 33 jaar les op middelbare scholen, en heeft zich tijdens zijn studie al veel bezig gehouden met de Franse cultuur. Vorig jaar ging hij samen met een groep leerlingen vijf dagen naar Frankrijk. ,,Het leren van het Franse volkslied La Marseillaise is verplichte kost. Dat lied brullen we met zijn allen als afsluiting van de cursus'', zegt Anton.

De kosten van de cursus bedragen €70,00. Daarnaast betaalt de leerling €70,00 voor de boeken en cd's die verstrekt worden. Aanmelden kan bij de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht tel. 416729 of via www.stichtingwelzijnswerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie