Nederlands bijbelgenootschap houdt bijbelquiz in sliedrecht

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) verzogrt in samenwerking met de Sectie Vorming & Toerusting (V&T) van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht voor de tweede maal een bijbelquiz in Sliedrecht. Dit gebeurt op donderdag 3 november in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht, hoek Oranjestraat/Middeldiepstraat. De quiz wordt gehouden in het kader van de landelijke bijbelcampagne 'Wijs met de Bijbel' met als thema 'Wijze lessen van Jezus'.

Deelnemers aan de quiz hoeven geen grote Bijbelkenner te zijn. Het regelmatig in de Bijbel lezen is absoluut geen garantie voor een hoge score. ,,Sommige verhalen zijn namelijk zo vaak naverteld of uitgebeeld dat je niet meer weet wat er nu echt in de Bijbel staat of wat er later is bij verzonnen. Zo kun je bijvoorbeeld nergens in de Bijbel vinden dat Jezus in een stal geboren is. Wel dat hij in een voederbak werd gelegd. Maar een stal is niet de enig mogelijke plaats voor een voerbak. Met de quiz wordt dus niet alleen je Bijbelkennis getest, je kunt ook Bijbelkennis opdoen", aldus Gerard de Haan.

Deelnemers op persoonlijke titel en in teams meedoen. Voorbeelden van teams zouden kunnen zijn: een club, een kerkenraad, een koor, een bijbelgespreksgroep, maar ook leerkrachten, sportteams, bedrijven, enzovoort. Aan het eind van de avond worden de prijzen uitgereikt aan het beste team en de beste Bijbelkenner van de avond in Sliedrecht.

Iedereen is welkom op 3 november. De avond begint om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis en om 19.30 uur staat er een kopje koffie/thee klaar.

advertentie
advertentie