Sliedrechtdames ruim langs Arkel

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wedstrijden tussen Sliedrecht en Arkel zijn weliswaar vaker uitgelopen op een flinke uitslag in Sliedrechts voordeel, maar de ervaring is ook dat Arkel niet zelden verrassend uit de hoek kan komen. Dit keer was Sliedrecht vanaf de aftrap de bovenliggende partij en al kon de Arkelse keepster veel doelpogingen vakkundig pareren, het werd inderdaad een flinke uitslag: 6-1.

Na bijna 20 minuten vond Sliedrecht voor het eerst het net toen Walla Al Jaboury in een drukbezet strafschopgebied de bal voor haar voeten kreeg en droog uithaalde: 0-1. Arkel bleef in de beginfase onbewogen en bestreed Sliedrecht waar het kon. Dat werd al snel beloond nadat bij een aanval de bal van richting veranderde en door een behendige Arkel-speelster keurig werd afgemaakt: 1-1. Daarna brak de weerstand van Arkel. Binnen tien minuten liep Sliedrecht uit naar een 1-4 voorsprong. Walla zette een solo door op wilskracht, kwam alleen voor de keeper die het duel van haar won, maar kansloos was op de hoog ingeschoten rebound door Sera de Bruin: 1-2.

Op links zat Kim Goedhart goed in de wedstrijd. Ze was betrokken bij de 1-3 door een strakke voorzet op Sera, die gemist werd, maar Daphne Lansink een schietkans bood die ze niet liet liggen. Kim had de 1-4 inmiddels bijna op haar naam geschreven, maar haar vrije trap spatte uiteen op de lat. Claudia Fortuin bracht de ruststand op haar naam (1-4).

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld: Sliedrecht was de betere ploeg, creëerde allerlei kansen maar ging er slordig mee om of vond de Arkelse keepster op haar weg. Toch wist Walla uiteindelijk haar nog een keer te verschalken en kon Sera haar na een goede pass van Anne Roos vakkundig uitspelen en de bal het doel in lopen. Daarmee bracht ze de eindstand op 1-6. Daphne was nog dicht bij een tweede treffer, maar de paal stond dit in de weg. Arkel kwam er af en toe nog wel uit en Melissa Vroege moest daarvoor de handrem nog gebruiken, maar de scheidsrechter liet doorspelen (voordeel) en de aanval kon worden afgewend. Dezelfde Melissa moest de overigens sportieve wedstrijd voortijdig verlaten met een enkelblessure.

advertentie
advertentie