Bijbelweek 'Echt wel'

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de herfstvakantie vanaf dinsdag 18 oktober houdt de Hervormde Gemeente de jaarlijkse Bijbelweek met een grote tent op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg. Het thema van deze week is "Echt wel''. Alle inwoners van Sliedrecht zijn welkom tijdens een van de programma-onderdelen.

Dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen is er in de tent van 9.30 tot 11.45 uur de KinderBijbelWeek voor 4 tot en met 10-jarigen, met onder andere zingen, Bijbelverhaal, knabbel en babbel, kletskleed, toneelstuk en knutselen. Woensdagmiddag wordt er aansluitend aan het morgenprogramma pannenkoeken gegeten en is er een vossenjacht. Deze middag duurt tot 14.00 uur.

Op dinsdag begint ook de JeugdEvangelisatieWeek voor jongens en meiden uit groep 7/8 (basisonderwijs) en klas 1 t/m 3 (voortgezet onderwijs). De activiteiten zijn op dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur in De Handpalm, dinsdagmiddag van 13.45 tot 16.00 uur in Sporthal De Valk, woensdagmiddag en -avond van 13.30 tot 22.00 uur in De Handpalm en de tent op het ijsbaanterrein. De tieners van het voortgezet onderwijs blijven de nacht over in De Handpalm. Donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur in De Handpalm verdiepen de tieners zich aan de hand van Bijbelverhalen in het thema "Écht wel".

Dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur is er in de tent een zangmiddag voor senioren. Om 15.00 uur staat de koffie klaar. Er worden psalmen en liederen gezongen rondom het thema onder leiding van Gijs Zonnenberg.

Dinsdagavond is er in de tent vanaf 20.00 uur een thema-avond voor iedereen met een toespraak door Erwin Hout uit Ridderkerk. Hij zal spreken over "Is God trouw? Écht wel! Ook in tijden van lijden''. Op 19-jarige leeftijd brak Erwin zijn nek en raakte hij volledig verlamd. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Woensdagavond wordt in de tent een avond gehouden onder het thema "Getuig en Aanbid''. Remco Hakkert zal zingen en spreken over hoe God in zijn leven is gekomen. Het programma duurt van 20.00-22.00 uur. De tent is open vanaf 19.30 uur. Voor en na het programma is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting. Ook deze avond staat open voor alle belangstellenden.

Op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is de slotavond voor kinderen, tieners en belangstellenden in de tent. Zingen, een toneelstuk en een Bijbelverhaal staan op het programma.

Zondag 24 oktober is er om 10.45 uur een themadienst met ds. H.J. van der Veen in de Grote Kerk, hoek Stationsweg/Kerkbuurt. Er is kinderoppas aanwezig. Na de dienst is er tijd voor koffie, thee, fris en voor ontmoeting.

Toegang tot alle programma's is gratis. Op www.echtbelangrijk.nl staat meer informatie.

advertentie
advertentie