Zestig kinderen op het verjaarspartijtje van SAM

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - SAM werd op zaterdag 8 oktober vijf jaar en nodigde al zijn vriendjes uit om samen met hem een feestje te vieren het zwembad van de Merwebolder. Gevolg was dat er zestig kinderen (en hun ouders) twee uur lang konden genieten van spelletjes in het water en leuke poppenkast. De kinderen kwamen, omdat SAM dat gevraagd had, verkleed naar het verjaarspartijtje en natuurlijk werd er gezongen voor de jarige. Daarna konden ze lekker ravotten in het water, ringen opduiken, van het wak-matras afduiken en springen, van de glijbaan glijden, met een snorkel papa nat spuiten of mama een emmer water over haar hoofd gooien. Een traktatie was er natuurlijk ook: nadat ze zo druk bezig waren geweest kregen de kinderen een suikerspin en werd de poppenkastvoorstelling gespeeld. Ook mochten ze nog meedoen aan een ballonnenwedstrijd.

SAM is eigenlijk "Stichting Aquakids Merwebolder''. De vier vrijwilligers Mettie van den Dool en haar collega's Wendy, Jolanda en Ellen zijn elke zaterdagmorgen van 09.00-11.00 uur in het zwembad van de Merwebolder bezig om vier groepen van vijftien kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar te helpen watervrij te worden en de eerste beginselen van het echte zwemmen bij te brengen. Esmay helpt in het kader van haar Maatschappelijke stage maatschappelijke stage ook vijf ochtenden mee. Altijd zijn de ouders van de kinderen (verplicht) aanwezig die in badpak of zwembroek hun kinderen begeleiden en spelenderwijs helpen hun angst voor water te overwinnen of gewoon lekker bezig te zijn met het leren drijven, de schoolslag of duiken. Ouders en kinderen hebben dan de grootste pret. Plezier voor het kind staat voorop. Door te genieten van het spelen worden ze watervrij.

Een lesblok bestaat uit acht lessen, de negende les krijgen de kinderen een diploma, de tiende les mogen de broertjes en zusjes van 0 tot 6 jaar en de opa's en oma's meedoen. Doordat de bodem van het zwembad verstelbaar is kan de diepte van het water worden afgestemd op de lengte van de kinderen. De kosten van een lesblok van tien lessen bedragen 25 euro. Aanmelden kan bij Mettie van den Dool via 0184-422342 of sam.zwemt@adslmail.nl. Zie www.sam.zwemt.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie