Dagje dierentuin voor thuiszorg-cliënten Rivas

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bijna veertig thuiszorg-cliënten uit Sliedrecht van Rivas Zorggroep genoten vorige week van een speciaal voor hen georganiseerde dag. Zij mochten gratis een bezoek brengen aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en de dag werd afgesloten met een lekker diner.

Vier medewerkers van Rivas wilden graag iets extra's doen voor de cliënten. ,,Deze medewerkers komen bijna dagelijks bij cliënten thuis. Zij praten met elkaar over dagelijkse dingen, maar ook over serieuze zaken zoals eenzaamheid. De medewerkers wilden daarom graag de handen uit de mouwen steken en besloten er alles aan te doen om een dag te organiseren die de cliënten niets zou kosten", vertelt Meta Boer, teamleider thuiszorg bij Rivas.

Verschillende Sliedrechtse bedrijven werden benaderd om deze dag mogelijk te maken. Dankzij hun steun konden gisteren veertig cliënten een bezoek brengen aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. ,,Verschillende cliënten hadden de medewerkers weleens verteld dat een bezoek aan een dierentuin lang geleden is", weet Meta Boer. ,,Ze genoten daarom allemaal heel erg van dit bezoek. Zeker in het Oceanium keken zij hun ogen uit." De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner in Waerthove.

Zo'n veertig vrijwilligers gingen voor de begeleiding van alle cliënten mee. Zij werden met twee bussen naar Rotterdam en terug gebracht. De dag was mogelijk gemaakt door de steun van Kringloop Sliedrecht, FNsteel BV, Stichtring Tablis Wonen, De Vries Behang, C1000, Heldriaan Beheer, Boekhandel De Waard, Rob Snel, Cosy Corner, Mevrouw Van Wijngaarden, Rivas Zorggroep en Van der Vlies Schoenen.

advertentie
advertentie