Ruben Scheurwater wint Wim Hol Memorial

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / PAPENDRECHT - Onder herfstachtige omstandigheden werd afgelopen zaterdag de tiende Wim Hol Memorial over 10 Engelse mijlen gelopen. Ruim 300 lopers kwamen naar de baan van de Papendrechtse atletiekvereniging Passaat, om het parcours door polders rondom Sliedrecht en Wijngaarden af te leggen. Ruben Scheurwater was de winnaar bij de mannen. Bij de vrouwen won Corelien Kloek

Na het startschot moest eerst een ronde over de baan worden afgelegd alvorens de lopers langs de A15 de Alblasserwaard ingingen. Al direct na de start vormde zich bij de mannen een duidelijke kopgroep van zes lopers met Ruben Scheurwater (PArthenon), Nabil Karimi (Typhoon), Mike Bursaiyan (Olympus '70), Fouad Fertoute (Spirit), recreant Reinier Burgemeester en Maarten van Zeggeren (Passaat). Laatstgenoemde was in goede vorm, wat hij vorige weekend nog bewees tijdens de Bredase Singelloop, waar hij de 10km in 32:36 won en daarmee tevens zijn titel als Nederlands Studentenkampioen prolongeerde.

Langzaamaan werd de kopgroep uitgedund. Fertoute en Burgemeester moesten lossen en ook klassementsleider Karimi kon het tempo niet bijhouden. De halve marathon van vorig weekend in Breda was duidelijk nog niet uit de benen. Scheurwater, Barsaiyan en Van Zeggeren bleven bij elkaar en hielden het tempo hoog. Gezamenlijk kwamen ze terug op de atletiekbaan en een prachtige eindsprint moest de uiteindelijke winnaar bepalen. Ruben Scheurwater was hierin de sterkste en passeerde de eindstreep als eerste in 54:09, dezelfde tijd als Barsaiyan, die eerder dit jaar in Hoornaar na een fotofinish ook al als tweede was geëindigd. Van Zeggeren moest een seconde toegeven op de beide lopers. Karimi werd vierde (55:38), gevolgd door Burgemeester (56:27) en Fertoute (56:49).

Bij de vrouwen ging de strijd tussen Corelien Kloek en Annemieke Breukink (beide Hellas), Cora Vlot (Passaat), Marleen Zijderlaan (Avantri) en Frauke van Boekel (Typhoon). De winst ging hier naar Kloek in 1:04:39, tweede werd de winnares van de vorige editie Breukink (1:05:44), gevolgd door Vlot (1:07:45), Zijderlaan (1:11:12) en Van Boekel (1:12:13)

Voorafgaande aan de hoofdafstand gingen bijna honderd lopers van start op de 5EM. Bij de heren ging de overwinning naar Lars Gerritsen in 26:43. Bij de vrouwen won Typhoon-atlete Rianne Kremers (30:04) die de korte afstand prefereerde boven de 10EM.

Klassement

Bij de mannen-senioren kan Nabil Karimi de eindoverwinning bijna niet meer ontgaan. Alleen Mike Barsaiyan kan nog als eerste eindigen, maar dan moet hij wel de Poort-6 Loop winnen en Karimi niet bij de eerste drie eindigen. Bij de M35 heeft Fouad Fertoute de leiding overgenomen van Jan van Hoeven. Zij zullen samen met Michel Doeser, bepalen wie de winnaar in deze categorie zal worden. Ook de M45 heeft een nieuwe koploper: Hafid Chaaby nam de plek over van Aissa Marguoum. Eén van deze twee zal deze categorie gaan winnen. Jan Prins (M55), Marjolein van de Diepstraten (V-sen) en Rianne Kremers (V35) zijn al zeker van de overwinning in hun categorie. Cora Vlot (V45), Reinier Burgemeester (Mrec) en Janita Korevaar (Vrec) gaan aan kop in hun categorie. Zij zullen echter wel aan de start van de Poort-6 Loop moeten verschijnen om aan het vereiste aantal wedstrijden te komen om ook daadwerkelijk te winnen.

De laatste loop in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2011 is op zaterdag 29 oktober in Gorinchem. Dan staat de Poort-6 loop (10km), met start en finish op de baan van AV Typhoon, op het programma. Direct na afloop is tevens de prijsuitreiking in de diverse categorieën. Voorinschrijven voor deze loop kan tot en met 25 oktober via www.inschrijven.nl. Meer informatie op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Op de foto: De top 6 van de Wim Hol Memorial na 3km nog bij elkaar: Reinier Burgemeester (24), Mike Barsaiyan (210), Fouad Fertoute (220), winnaar Ruben Scheurwater (229), Nabil Karimi (109) en Maarten van Zeggeren (blauwe shirt).

advertentie
advertentie