Sublean Group ondertekent Green Deal met Rijksoverheid

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sublean Group heeft op maandag 3 oktober een Green Deal ondertekend met de Rijksoverheid. Minister Verhagen tekende namens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) en staatssecretaris Atsma namens het ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M). Peter van Dommele zette zijn handtekening namens Sublean Group. Doel van de Green Deal is laten zien dat groen en groei hand in hand kunnen gaan.

De voorbije maanden heeft het Sliedrechtse Sublean Group nauw samengewerkt met het ministerie EL&I omtrent de vormgeving van de Green Deal 4-D Oppervlakteontwikkeling. Hierbij gaat het om het duurzaam en innovatief (her)ontwikkelen en exploiteren van bestaande en nieuwe oppervlakten. Dit initiatief van Sublean Group en partners kan een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de economie en kan daarnaast de innovatie op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en klimaatadaptatie bevorderen.

De Green Deal is aangegaan voor de periode van 2011 tot 2015 en is een publiek-private samenwerking tussen Rijksoverheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft meer van dergelijke Green Deals gesloten met bedrijven en organisaties, zoals Provincie Zuid-Holland, Shell, MKB Nederland, Unie van Waterschappen, Rotterdam Climate Initiative, AKZO Nobel en Van Gansewinkel om maar enkele te noemen. De overheid zegt met deze deals toe belemmeringen weg te nemen zodat de duurzame initiatieven ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Ook worden economische modellen ontwikkeld en partijen bij elkaar gebracht.

advertentie
advertentie