Zilver voor Djim Ulrich op NK minibike

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 12-jarige Sliedrechtse minibiker Djim Ulrich is zaterdag bij zijn laatste wedstrijd van het seizoen eerste geworden. Dit leverde hem de tweede plaats op van het Nederlandse Kampioenschap 2011 in zijn klasse Junior B.

Vanaf zijn vierde jaar zit Djim Ulrich al op de minibike, wat betekent dat hij deze sport nu bijna acht jaar beoefent. Hij keek in het begin de kunstjes af van vader John Ulrich, die toen al acht jaar met deze sport bezig was. Toen John zag dat zijn zoon Djim steeds beter werd, gaf hij het stokje aan hem door. Zo kreeg vader John genoeg tijd om Djim zijn bike goed in orde houden voor en tijdens de race's.

Er werden sponsors gevonden zoals Korteland motoren, Arventure reclame, Breho verpakkingsmaterialen, MK parts scooters, Ruud Motoren, Maksor diving, Van der Starre autoschadeherstel en Quatro Advies. HvN webdesign maakte een mooie website: www.minibikeracing.nl.

Vorig jaar eindigde Djim als vijfde bij de Nederlandse Kampioenschap in zijn klasse Junior A. Dit jaar reed hij weer een NK mee, maar dan bij de Junior B klasse. Hij heeft dit seizoen negen wedstrijden gereden en behaalde regelmatig het erepodium. In het voorjaar kwam hij op televisie bij SBS 6 met de 25 gekste hobby's. Maar ook voor Blik op de Weg werd een opname gemaakt.

Djim rijdt de meeste wedstrijden in het noorden van het land, zoals Stadskanaal, Lelystad en Staphorst. Daar zijn de geschikte kartbanen te vinden, die ook open gesteld worden voor de minibike sport. In de wintermaanden traint Djim gewoon door, maar dan op binnen kartbanen in bijvoorbeeld Rozendaal of Nijverdal

advertentie
advertentie