Sliedrecht is klaar voor topper tegen Roda Boys

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich door de ruime 6-1 overwinning van afgelopen zaterdag op rode lantaarndrager VVC'68 opgewerkt naar de tweede plaats in de eerste klasse C. Een prima prestatie, die een aantal weken geleden nog niet voor mogelijk werd gehouden. De doelstellingen werden voor aanvang van de competitie vooralsnog vastgezet op handhaving tot wellicht een stabiele plaats in de middenmoot. Desalniettemin is er nog geen sprake van euforie binnen de selectie van trainer-coach Ron van den Berg, die de komende weken voor een aantal ultieme tests wordt geplaatst. Aanstaande zaterdag komt lijstaanvoerder en titelfavoriet Roda Boys Bommelerwaard naar De Lockhorst en op de laatste zaterdag van de maand oktober staat de uitwedstrijd bij Oranje Wit, nummer drie op de ranglijst, op de agenda.

Door Wim van Mourik

De komende topwedstrijden komen voor Sliedrecht op een goed moment. Het team is bezig aan een goede serie met inmiddels vier overwinningen op rij, hetgeen het zelfvertrouwen natuurlijk in positieve zin heeft beïnvloed. Belangrijk is tevens, dat de selectie fit is; er zijn geen noemenswaardige blessures en ook heeft Van den Berg nog geen hinder van schorsingen. Er is sprake van een gezonde concurrentie binnen de selectie waar iedereen scherp is om een basisplaats af te dwingen.

Dat zijn belangrijke voorwaarden voor het duel van komende zaterdag als de degens worden gekruist met Roda Boys/B, een stabiele eerste klasser, die aan het begin van deze eeuw ook een seizoen in de hoofdklasse speelde. De gasten uit Aalst zijn nog ongeslagen. Slechts in het duel in Almkerk moest een gelijkspel worden toegestaan (1-1). Roda Boys beschikt met topscorer Ozcan Ozkaya over een killer-pur-sang, die met zeven doelpunten de topscorerslijst aanvoert in 1C. Desalniettemin verkeert de ploeg van trainer-coach Miguel van den Dungen de afgelopen weken niet in topvorm. De overwinningen op VVC'68 (1-3) en GPC Vlissingen (3-1) waren moeizaam en de ploeg is zich ervan bewust tegen Sliedrecht uit een ander vaatje te moeten tappen om niet tegen een zeperd op te lopen.

Sliedrecht wist afgelopen zaterdag dat de - ondanks de gestaag neervallende regen - 200 opgekomen toeschouwers een ruime overwinning zouden verwachten van hun idolen. Daarom was de vroege openingstreffer van VVC'68 door Nick de Lang in de eerste minuut op zijn minst opmerkelijk te noemen: een vrije trap van 23 meter stuiterde op het gladde veld door en verdween langs de verraste doelman Patrick Bentem in het net: 0-1. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen door deze vroege treffer en vanuit een degelijke organisatie en met goede combinaties werden de gasten uit Halsteren teruggedrongen. Hakan Tokul zorgde met een goede individuele actie in de 32e minuut voor de gelijkmaker. Ook Luciano van Harlingen had een doelpunt op de schoen, maar moest wachten tot vlak na rust toen hij twee maal scoorde binnen vijf minuten en daarmee Sliedrecht afstand nam van VVC'68: 3-1.

Een strakke voorzet van Dani Monteiro (71e minuut) werd door de VVC-defensie in eigen doel gewerkt en een assist van Hakan Tokul werd door de ingewisselde Göksel Çakir prima binnengekopt. Het slotakkoord kwam van Jordy de Jong, die zijn seizoenstotaal daarmee opschroefde naar drie treffers: 6-1.

Logisch dat de stemming in kleedkamer 6 na afloop opperbest was en het volume van de "ghetto-blaster'' kon worden opgeschroefd naar de hoogste stand. Ron van den Berg zag het vanaf een afstandje met een glimlach aan. ,,Zulke wedstrijden kunnen soms best moeilijk zijn, maar we hebben ons eigen spel gespeeld op een goed niveau. We zijn blijven voetballen en het enige wat je het team zou kunnen kwalijk nemen, is dat het nog meer had kunnen en moeten scoren. Maar we zijn hier best tevreden mee hoor!"

advertentie
advertentie