Tweede introductieavond muziekworkshops Elektra

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vanwege een geringe opkomst tijdens de eerste introductieavond van Elektra voor de muziekworkshops, houdt het jongerencentrum op maandag 24 oktober om 19.00 uur een tweede bijeenkomst. Ook dit keer kunnen belangstellenden zich tijdens deze bijeenkomst opgeven voor de zang-, drum-, (bas)gitaar-, contrabas-, percussie- of bandbegeleidingsworkshops van de gerenommeerde muziekdocent Randy Hoekwater uit Tilburg.

Randy Hoekwater is een kleine vijftig jaar geleden geboren in Bangkok tijdens de doorreis van Indonesië naar Nederland. Hij heeft zowel de kunstacademie als het conservatorium gevolgd in Tilburg. Naast diverse kunstzinnige projecten geeft hij al vele jaren les in Tilburg, Eindhoven, Boxtel en Breda. Daarnaast heeft hij gespeeld in de band van Rosa King en speelde hij in V.O.F. de Kunst. Zijn specialisme is zang maar verder geeft hij les op nagenoeg elk instrument.

De verschillende workshops op een rijtje:

Contrabas en (bas)gitaar: Bij deze workshop kunnen zowel contrabassisten, bassisten als gitaristen terecht. Naast de basis, diverse toonladders en (gebroken) akkoorden, worden uiteenlopende thema's behandeld, zoals: jazz, blues, rock, funk, soul, pop, enzovoort. Om de leerlingen te laten voelen wat muziek maken inhoudt, worden zij gestimuleerd tot improviseren tijdens het musiceren. Deelnemers dien hun eigen instrument mee te nemen (versterkers zijn aanwezig).

Zang: De stem is ook een instrument. Zingen is niet alleen tonen laten horen, maar ook gevoel en sfeer kweken. Daarom besteedt Randy in deze workshop aandacht aan bijvoorbeeld intonatie en stemgeluid. Om goed en lang te kunnen zingen zonder last van je keel te krijgen, is de juiste ademtechniek zeer belangrijk (ademsteun). Omdat het ene lied anders moet worden gezongen dan het ander, zullen verschillende stijlen aan bod komen. Tevens wordt er naast lead-zang ook backing-vocals behandeld. Voor meiden én jongens.

Percussie: In deze workshop wil Randy zijn leerlingen de betovering laten zien van diverse percussie-instrumenten en er spelenderwijs samen mee experimenteren. Wereldwijde ritmes komen aan de orde uit bijvoorbeeld Afrika, Cuba, Indonesië en Zuid-Amerika. Te denken valt aan de Samba, Boosa-Nova, Afro-Cubaanse ritmes en meer. De djembé, conga en cabaca zijn een paar voorbeelden van percussie instrumenten die gebruikt worden.

Drums: In deze workshop leert de drummer in spé alles over ritmiek, verschillende maatsoorten en er wordt gewerkt aan de motoriek en techniek van handen en voeten. Stap voor stap zal de deelnemer steeds maatvaster worden, ritme gevoeliger en strakker gaan drummen, zonder te versnellen of vertragen.

Band coaching: Centraal in dit onderdeel staat het leren goed afstemmen van de verschillende instrumenten om te komen tot een goed en zuiver nummer.

De workshop (tien lessen in groepjes van maximaal vijf deelnemers) kost 65 euro per persoon en 55 euro voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. De tijden worden aan de hand van de groepen ingepland. Voor de leeftijdsgroep van 10 tot en met 16 jaar kunnen, bij voldoende interesse, de lessen vervroegd worden. Dit is dan vanaf 16.00 uur. De eerste workshopavond begint op maandag 31 oktober. Aan het eind van de workshop is er een eindpresentatie van de workshop voor familie, vrienden en geïnteresseerden in de concertzaal van jongerencentrum Elektra.

Info: 0184-414273 of henk@elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie