Muzikale meet & greet op Sunday Free

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor iedereen die zondag 30 oktober een vrije zondag heeft, heeft Sliedrecht Bruist de ideale invulling. De Stichting heeft dan juist een Sunday Free op de agenda staan. ,,Oude of nieuwe vrienden ontmoeten, bijkletsen met een drankje in de hand en ondertussen genieten van gevarieerde muziek van Sunday Afternoon en Charmony. Daar gaat het om", zegt Henk van Zeijst, bestuurslid van Sliedrecht Bruist en drummer van de band Sunday Afternoon. De muzikale middag wordt gehouden in De Lockhorst en duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Door Caroline Voorbergen

Zondagmiddag mag het Sliedrechtse Close Hamony koor Charmony het spits af bijten in de Ambachtsherenzaal van De Lockhorst. Charmony is een onderdeel van het populaire Sliedrechtse koor A Lot Of. De groep bestaat zeventien muzikale leden, allen ambitieuze zangers en zangeressen die onder leiding staan van dirigent Gerard Treffers. Het repertoire is breed. Charmony schakelt moeiteloos over van (neder)pop naar rock en van latin naar film- en volksmuziek. Net zo makkelijk zingen ze in het Nederlands als in het Zuid-Afrikaans, Zweeds of Bulgaars.

Het koor besteedt, behalve aan de muziek, veel aandacht aan de uitstraling en performance. Doel van de optredens is te verrassen en emoties op te roepen bij het publiek. Charmony zingt meestal capella-arrangementen en zal aanstaande zondag onversterkt tussen het publiek doorlopen.

Na een half uur Charmony betreedt Sunday Afternoon het podium. Deze Sliedrechtse band bestaat uit de rasmuzikanten Kees van Zandwijk (gitarist/leadvocalist), Kees de Blois (gitarist/leadvocalist), Henk van Bronkhorst (elektrische mandolines en veel andere instrumenten), Nico Kraaijeveld (bassist), Frans Carré (toetsenist/zanger) en Henk van Zeijst (drummer). De band is begonnen in het najaar van 2009. De leden kenden elkaar echter al veel langer en de plannen om ooit met elkaar een goeie band te beginnen, naast de bands waarin alle muzikanten al zaten, lagen er jaren. De drijfveer en initiatiefnemer is drummer Henk van Zeijst. ,,De start van de band was wat ongewoon, want zonder gerepeteerd te hebben waren er al twee theateroptredens geboekt. Er was dus haast geboden het repertoire te bepalen en met elkaar eens een repetitieruimte van binnen te bekijken. Maar aangezien we muzikaal allemaal op een gelijk niveau zaten en een rugzak vol ervaring meenamen, hoefde er niet lang gerepeteerd te worden." De optredens waren een groot succes en dus werd besloten de club bij elkaar te houden.

Omdat de twee theateroptredens plaatsvonden op zondagmiddagen werd de naam van de band Sunday Afternoon. Inmiddels zijn er al heel wat optredens bijgekomen in muziekcafés, gewone kroegen en op kleine en grotere evenementen en feesten. Het Sunday Afternoon repertoire is heel gevarieerd en grijpt terug naar oudere tijden met veel rock 'n roll en beatmuziek maar ook recenter repertoire. Om een indruk te geven de volgende inspiratiebronnen: The Beatles, Rolling Stones, Creedence Cliff, The Shadows, Elvis, The Everly Brothers, Stealer's Wheel, John Hiat, Gary Brooker, Booker T, Sandy Coast en Carlsberg.

De kaartjes voor Sunday Free à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Anne de Vries (Kerkbuurt) en De Lockhorst (zowel bij de kassa als via http://www.optisport.nl/partycentrumdelockhorst/).

advertentie
advertentie