Sliedrecht afgebluft door koploper Roda Boys/B

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een gezonde dosis zelfvertrouwen, voldoende positieve wedstrijdspanning en optimale omstandigheden: het kon Sliedrecht niet aan een klinkend resultaat helpen in de topper tegen koploper Roda Boys/Bommelerwaard. Integendeel, de gasten uit Aalst gingen uitermate effectief om met de kansen en sloegen op De Lockhorst uiteindelijk een belangrijke slag: 1-3.

Trainer-coach Ron van den Berg was na afloop realistisch in zijn commentaar. ,,Wij hebben verloren van een goede ploeg, die heel goed was in de omschakeling met een aantal prima spelers voorin. Desalniettemin hebben wij ook onze kansen gehad, maar we hebben ze helaas niet weten te benutten."

Roda Boys had zich goed ingesteld op de verrassende runner-up in de eerste klasse C en ging fel en overtuigend de persoonlijke duels aan. In de 25e minuut sloeg Roda Boys de eerste slag, toen aanvoerder Jordy Brandts vanuit een dode spelsituatie de bal kon binnenfrommelen: 0-1. Sliedrecht had mazzel niet voor rust nog op een grotere achterstand te komen; een schot van de beweeglijke Toby Tan raakte de lat. Tien minuten na rust kwam Roda op 0-2 toen Michel Kooijman het meest attent bij de rebound na een schot op de paal.

Even leek de spanning in de wedstrijd terug te keren. De ingewisselde Roy Leeuwestein schoot in de 80e minuut de 1-2 binnen. Het kon Roda Boys echter niet echt in de problemen brengen. In blessuretijd bepaalde Tim vd Laar de eindstand op 1-3.