Merwede boekt klinkende overwinning op Thor

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft zaterdag Thor met een duidelijke nederlaag terug gestuurd naar Harmelen: 20-8. De thuisploeg was er op gebrand om na de twee nederlagen bij Korbis en Ondo een overwinning te boeken.

De Sliedrechtse korfballers begonnen scherp en fel aan het duel en dat leverde een snelle voorsprong op van 2-0. Maar Thor liet zich niet zo snel uit het veld slaan en kwam langszij tot 2-2. Het eerste aanvalsvak van Merwede bracht echter het verschil weer terug naar twee punten voorsprong. Gedurende de eerste helft liep de ploeg verder uit van de tegenstander en kon Merwede gaan rusten bij een stand van 8-4.

De tweede helft begon Merwede opnieuw fel, waardoor de Sliedrechters definitief het verzet van Thor braken. Met een aantal fraaie doelpunten werd de voorsprong steeds groter en uiteindelijk werd zelfs de grens van twintig doelpunten bereikt.

Het door De Groot & Schagen gesponsorde team heeft met deze wedstrijd vertrouwen getankt voor de inhaalwedstrijd tegen Vitesse volgende week om 15.30 uur in Barendrecht. Daar werd eerder dit seizoen een goede eerste helft afgesloten met een 2-6 voorsprong. Aan de Merwedianen de taak om deze wedstrijd ook in winst om te zetten om zo de aansluiting met de bovenste plaatsen nog enigszins te behouden.