Gebrek aan stabiliteit kost Sliedrecht Sport de zege

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn het nieuwe seizoen begonnen met een nipte nederlaag bij landskampioen en bekerwinnaar Iramto Weert. In sporthal Aan De Bron konden de Limburgse dames na vijf sets het traditionele vreugdedansje maken en liet het de concurrent uit de Alblasserwaard achter met een kleine kater: 3-2 (14-25, 25-23, 19-25, 25-20, 15-9).

Door Wim van Mourik

Sliedrecht Sport had in grote delen van de wedstrijd het initiatief, maar liep toch tegen een nederlaag op. In de optiek van coach Meino Rozendal was dat te wijten aan te weinig stabiliteit binnen zijn team. ,,Er heerst binnen de groep een dubbel gevoel over deze wedstrijd. We hebben drie-en-een-halve set gewoon prima gespeeld, maar uiteindelijk door een mindere pass hielpen wij Weert terug in het zadel. Deze wedstrijd was een beetje een te verwachten vervolg op de voorbereiding, waarin wij ook heel sterke fases afwisselden met een terugval. Desalniettemin ben ik tevreden over de prestatie, die al een stuk standvastiger was dan in de voorgaande weken. Ik verwacht een spannende competitie waarin een aantal teams dicht bij elkaar zitten. Dat zie je ook al aan de eerste uitslagen met drie vijfsetters."

Sliedrecht Sport startte furieus: een sterke service dankzij Mariska Koster en een aantal overtuigende killblocks zette Sliedrecht Sport in no-time op 14-25. Sliedrecht Sport begon in de basisopstelling met spelverdeelster Inge Molendijk, Nienke de Waard, Mariska Koster, Ester van Berkel, Pamela Domselaar, Lynn Thijssen en libero Samanta Jimenez. Later in de wedstrijd kregen ook Florieke Eggermont, Bianca Gommans, Sharon Gerhardt en Celia Diemkoudre de nodige speelminuten. Na een nipt verloren tweede set sloeg Sliedrecht Sport hard terug in de derde set en leek niets een eerste zege in de weg te kunnen staan. Een terugval in de vierde set en het uitblijven van afdoende weerstand tegen de spetterende start van Weert in de tie-break deden uiteindelijk het doek vallen voor de Sliedrechtse vrouwen.

Aanstaande zaterdag staat er voor Sliedrecht Sport opnieuw een uitwedstrijd op de agenda. Het voor Sliedrecht Sport traditioneel moeilijk te bestrijden Kindercentrum Alterno is in de Alternohal de tegenstander. De bittere uitschakeling door het Apeldoornse team in de play-offs ligt menig Sliedrecht Sporter nog vers in het geheugen. Een gebrek aan motivatie lijkt derhalve uitgesloten.

advertentie
advertentie