'Sliedrecht Bruist heeft zich bewezen'

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Bruist bestaat bijna een jaar. De stichting, gevormd door Adrie Stuij (voorzitter), Nicole Boer (secretaris), Bram de Winter (penningmeester), Monique van der Wiel (secretaresse), Henk van Zeijst (lid) en Nico van Heteren (lid), was op 1 december 2010 officieel een feit. In de tussentijd heeft het zestal voor heel wat culturele reuring gezorgd in Sliedrecht en ook voor dit seizoen staat er van alles op het programma. ,,Ik denk dat Sliedrecht Bruist inmiddels wel heeft bewezen een aanwinst voor ons dorp te zijn", stelt Bram de Winter. Voorzitter Adrie Stuij ziet daarom mogelijkheden. ,,We zouden graag een rol willen spelen in een toekomstig Baggerfestival."

Sliedrecht Bruist werd in het leven geroepen om Sliedrechts talent een podium te bieden. ,,Het stikt namelijk van het talent in ons dorp. Zoveel dat we het vaak niet eens kwijt kunnen op onze festivals", zegt Bram de Winter. Ook stelde de club zich als doel wat meer "loop" te creëren in Sliedrecht. ,,We willen de mensen uit het huis lokken met aansprekende culturele evenementen", aldus Henk van Zeijst.

De eerste wapenfeiten van Sliedrecht Bruist waren hun gelijknamige festivals, waarvan er nu drie gehouden zijn (één ten bate van Giro 555). Inmiddels zijn de taken uitgebreid. Na het wegvallen van Theatergroep de Lockhorst klopte Stichting Sliedrecht en Cultuur bij het zestal aan met de vraag of zij deze werkzaamheden er niet bij wilden nemen. Zo geschiedde. Eén van de evenementen in dit kader is de Sunday Free die zondag 30 oktober gehouden wordt in De Lockhorst met de band Sunday Afternoon en het koor Charmony. Op zaterdag 10 december komt Musical Souvenirs naar Sliedrecht, een groot orkest uit Dordrecht dat in de sfeer van André Rieu een kerstavond zal verzorgen. In het nieuwe jaar, op zaterdag 21 januari wordt "De Big Evening" gehouden, een avond vol rock en blues met hoofdzakelijk Sliedrecht talent. Op 5 mei krijgt het succesvolle Sliedrecht's Got Talent een vervolg.

Adrie Stuij kijkt met trots naar dit culturele programma. ,,Samen zetten we Sliedrecht zo mooi op de kaart", zegt hij. ,,Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel. Op dit moment zijn we bezig met een goede site, www.sliedrechtbruist.nl, die zo snel mogelijk online zal gaan. Ook willen we in de nabije toekomst meer aandacht besteden aan fondsenwerving, want de Stichting heeft op dit moment geen enkele buffer om financiële risico's aan te gaan. We kunnen daarom geen grote namen uit de artiestenwereld naar Sliedrecht halen, iets wat wel op ons verlanglijstje staat. Mogelijk kunnen we door middel van een zogenaamde Club van Honderd, bestaande uit particulieren, een buffer creëren."

Zodra de professionalisering van Sliedrecht Bruist een feit is denkt Stuij een interessante speler te kunnen zijn binnen de organisatie van een toekomstig Baggerfestival. ,,We hebben daar ook al bruisende ideeën voor. Het zou namelijk eeuwig zonde zijn als dat mooie feest voor Sliedrecht verloren gaat."

advertentie
advertentie