Cursus Vrouwenpositief bij Rivas Zorggroep

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Het Groepsmaatschappelijk werk van Rivas Zorggroep begint met de cursus Vrouwenpositief. Tijdens acht bijeenkomsten van twee uur leren vrouwen hun huidige situatie positief te veranderen.

Vanaf november kunnen vrouwen in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Graafstroom en Liesveld deelnemen aan de cursus Vrouwenpositief van het Groepsmaatschappelijk werk van Rivas Zorggroep. ,,Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze in een bepaald keurslijf zitten", zeggen Ina Renes en Marianne van de Woestijne, maatschappelijk werkers bij Rivas. ,,Het lukt hen soms niet om dat te veranderen en daar kan deze cursus uitkomst bieden."

De deelneemsters komen bij elkaar om te praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld over de onmacht om het leven in eigen hand te nemen, de wens om relaties met anderen te verbeteren, onzekerheid over bijvoorbeeld het uiterlijk, moeite met het nemen van beslissingen en het uiten van je mening. ,,Daarnaast kunnen de deelneemsters natuurlijk ervaringen uitwisselen', vervolgt Ina. ,,We merken dat vrouwen dat fijn vinden." In de groep worden naast de gesprekken ook oefeningen gedaan. De acht wekelijkse bijeenkomsten worden begeleid door beide maatschappelijk werkers.

De cursus begint bij voldoende aanmeldingen in Papendrecht of Sliedrecht op donderdag 10 november van 19.00 uur tot 21.00 uur. Aanmelden kan via de Centrale Toegang (0183) 64 35 71. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.

Voor meer informatie over deze cursus of over andere diensten van Rivas Zorggroep kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief) of kijk op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie