Jeugddammers slaan er lustig op los

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Damvereniging De Alblasserwaard hield afgelopen week het jaarlijkse herfstdamtoernooi voor de basisschooljeugd. Drieëntwintig dammertjes van groot tot klein zetten zich vol spanning achter de borden. Er werd in drie groepen gestreden om zes prijzen die door Stichting De Kaai werden gesponsord.

In de jongste groep won Diederik Eding met één punt voorsprong op Joris Eding en Matthijs Molenaar. Na een beslissingswedstrijd mocht Matthijs met de tweede prijs naar huis.

In de tweede groep stak Lisa de Groot met kop en schouders boven de rest uit. Zij won alle partijen. Alleen Jaïr van de Voorde kon haar volgen, maar moest in Lisa toch zijn meerdere erkennen. De derde plaats was weggelegd voor Lars Ruisbroek, die na een eindsprint toch in de prijzen viel.

In groep C met de oudste deelnemertjes, bleek Jan van de Berg heer en meester. Hij won al zijn partijen. De enige die hem nog een beetje kon volgen was Lucas Stolk, die tweede werd.

Het gevecht om de derde plaats was spannender. De ene keer leek Sjoerd van Eijl met de eer te gaan strijken, terwijl een partij later Marije Molenaar betere kansen leek te hebben. Maar uiteindelijk was het toch Sjoerd, die in de onderlinge partij korte metten maakte en de derde plaats opeiste.

Uiteindelijk kregen alle dammertjes een herinneringslint en keek damvereniging De Alblasserwaard weer terug op een geslaagd jeugddamtoernooi.

advertentie
advertentie