Nieuwe tentoonstelling 'Zie ze vliegen!'

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - 'Zie ze vliegen!' Dat is de tentoonstelling die vanaf deze maand is te bezoeken in Biesboschcentrum Dordrecht. In deze expositie staat het herkennen van vogels centraal, aan de hand van hun geluid, sporen, gedrag en uiterlijk. 'Zie ze vliegen!' Is te zien tot en met 25 maart. De toegang is vrij.

Vogels zijn bijna overal te zien: in tuinen, parken, langs het water of in de stad. Soms scheren ze in een flits voorbij, zonder dat we in de gaten hebben welke vogels het nu eigenlijk waren. De meeste mensen weten wel een aantal vogels te herkennen, maar hoe zit dat met de rest? Vogels herkennen in de vrije natuur blijk vaak moeilijker dan het identificeren van een opgezette vogel.

De tentoonstelling laat een tal van voorwerpen uit de verzameling van Natuurmuseum Nijmegen zien zoals opgezette vogels, vogelschedels, nesten, veren en braakballen. Deze objecten zijn opgesteld in zwevende vitrines. Het publiek ziet ze dus letterlijk vliegen.

Al laten sommige vogels zich niet zien, je kunt ze vaak wel horen. Zo kent elke vogel zijn eigen specifieke geluiden. In de tentoonstelling is het mogelijk een vogelgeluidenspel te spelen. , waardoor je leert luisteren naar specifieke verschillen in geluid tussen vogels en ontdekt welk geluid bij een bepaalde vogel hoort.

Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht. Tel. 078 630 53 53.

advertentie
advertentie