Dames vv Sliedrecht boeken zwaar bevochten zege op HSSC'61

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een zwaar bevochten wedstrijd bij HSSC'61 heeft het damesteam van vv Sliedrecht op basis van een sterke tweede helft de strijd in haar voordeel kunnen beslissen. Het hard werkende Sliedrecht keek na twee keer 45 minuten trots naar het scorebord (2-4), waar in de rust nog 2-1 genoteerd stond.

De eerste helft was duidelijk voor HSSC. Vanaf de aftrap liet Sliedrecht zich overrompelen en voorkwam de attent keepende Ilse Verwijs een snelle achterstand. Aan de andere kant kwam Walla Al Jaboury vroeg in de wedstrijd in scoringspositie, maar dit werd geen doelpunt. Op het middenveld trok een slim spelend en technisch sterk HSSC-duo het initiatief meer en meer naar zich toe. Sliedrecht was niet bij machte dit spel te ontregelen en was bovendien in de duels qua felheid te vaak de mindere van haar tegenstander. Toch was het Sliedrecht dat op voorsprong kwam. Uit een korte corner kwam de bal voor de voeten van Daphne Lansink en die liet deze schietkans niet onbenut: 0-1.

Het spelbeeld veranderde daarna weinig; HSSC hield de touwtjes in handen en drukte Sliedrecht regelmatig in de verdediging. Dat de gelijkmaker kort daarna toch viel en de 2-1 in het voordeel van de thuisploeg als ruststand op het scorebord kwam te staan, was een terechte afspiegeling van het wedstrijdverloop. Ilse had kort daarvoor met een fantastische redding op een schot van afstand de schade beperkt weten te houden.

Met enkele tactische omzettingen en een betere wedstrijdinstelling liet Sliedrecht na rust de wedstrijd in haar voordeel kantelen. De beloning volgde al snel toen een scherpe voorzet van Sharon Goedhart pardoes in eigen doel werd gewerkt: 2-2. Een doelpunt dat stimulerend werkte op de Sliedrechtse dames. Zij hadden duidelijk het gevoel dat er meer in zat en kwamen terecht op voorsprong toen Claudia Fortuin een doorgetikte bal van Sera de Bruin koelbloedig afrondde: 2-3. HSSC zette alles op de aanval, bleef al combinerend loeren op kansen, maar Ilse hield Sliedrecht op de been met een knappe reflex op een hard schot.

HSSC gaf steeds meer ruimte weg en in verdedigend opzicht was bij hen het beste er wel af. Walla kon daardoor Daphne uitstekend vrij voor de keeper zetten, maar die kon ternauwernood redding brengen. Kort daarna was het opnieuw Walla die goed doorzette naar de achterlijn en de attent meegekomen Sharon een niet te missen kans gaf: 2-4.

In de slotfase had Sliedrecht het geluk aan haar zijde bij een schuiver die via linker- naar de rechterpaal stuiterde en pas daarna kon worden weggewerkt.