Sliedrecht Sport kijkt reikhalzend uit naar eerste thuisduel

26 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Exact zes maanden en twee dagen na de laatste thuiswedstrijd in de DELA League mogen de volleybalsters van Sliedrecht Sport zich eindelijk weer eens presenteren voor eigen publiek in sporthal De Stoep. Aanstaande zaterdagavond ontvangt de selectie van trainer-coach Meino Rozendal de ooit onverslaanbare opponent: TVC Amstelveen. Maar de tijden zijn veranderd, want in Amstelveen heeft een ware Exodus plaats gevonden en zijn alle speelsters van naam en faam, veelal Oranje internationals, inmiddels naar het buitenland vertrokken. Kansen voor Sliedrecht dus, die zich afgelopen zaterdag prima revancheerde op Alterno.

Door Wim van Mourik

De technische staf bij TVC Amstelveen moest alle zeilen bijzetten om nog een representatieve selectie te formeren, die eredivisie (DELA-League) waardig is, en die in staat moet zijn om volleybalbolwerk Amstelveen niet van de kaart te laten verdwijnen. Speelsters als Wieneke Verweij, Manon van Gruijthuijsen en Marije Bouwknegt moeten de kar trekken en dienen hun op afbouwen ingestelde ambities weer naar boven toe bij te stellen. Twee fikse nederlagen op rij tegen topteams als Weert en Pollux tonen aan dat coach Casper Groenhuijzen nog veel werk moet verzetten om zijn team weer aan de positieve kant van de score te brengen. Voor Sliedrecht Sport schuilt in deze constatering een gevaar voor onderschatting, want nog altijd beschikt TVC Amstelveen over voldoende basis ervaring om voor een stunt te kunnen zorgen.

Van onderschatting was afgelopen zaterdag in ieder geval geen sprake, want Sliedrecht Sport wist dat de ambiance van de Alternohal in Apeldoorn de laatste jaren meerdere malen een niet te verschalken struikelbok was geweest. Vorig seizoen nog strandde Sliedrecht Sport in de kwartfinale van de play-offs op een plotsklaps opgeleefd Kindercentrum Alterno, dat de tegenstander meedogenloos de doortocht naar de Final Four wist te beletten. Met die wetenschap meedragend startte Sliedrecht Sport nerveus: een slechte pass, geen service druk en veel eigen fouten hielp Alterno vrij gemakkelijk in het zadel: 25-16.

Vanaf de tweede set wist Sliedrecht Sport echter rigoureus de knop om te zetten en wist het team onder aanvoering van routinier Nienke de Waard en de veelvuldig scorende Esther van Berkel het roer om te gooien: 17-25, 16-25, 21-25. De libero positie werd, bij afwezigheid van de met een rugblessure tobbende Samanta Jimenez, uitstekend ingevuld door Shannon Gerhardt. Voor spelverdeelster Inge Molendijk en Bianca Gommans (beiden ex-Alterno) was de terugkeer in de Alternohal een aparte belevenis. Laatstgenoemde kon dat volmondig beamen. ,,Een gevoel van thuiskomen is misschien een beetje overdreven, maar het was toch wel bijzonder. Ik werd ook meteen vanaf het begin met de neus op feiten gedrukt, want alle ballen kwamen op mij af. De druk was enorm."

Een opgeluchte coach Rozendal kon dan ook na afloop vaststellen, dat het met de instelling van zijn team wel goed zat. ,,Een zege die afgedwongen is op basis van de juiste mentaliteit en keihard werken. Nog niet altijd even oogstrelend, maar daar wordt hard aan gewerkt en je ziet de afgelopen weken al steeds meer progressie. Wij respecteren daarentegen iedere tegenstander, dus ook TVC Amstelveen, ondanks het feit dat ze matig aan het seizoen zijn begonnen. Wij zullen komende zaterdag dan ook "gewoon'' vol aan de bak moeten om de volle winst binnen te halen en daarmee de aansluiting met de top te kunnen behouden."

advertentie
advertentie