Zware opgave voor Sliedrecht bij Oranje Wit

26 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - vv Sliedrecht kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De ploeg is uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi en de competitie in de eerste klasse C kende geen achterstallige wedstrijden. Vandaar dat trainer-coach Ron van den Berg blij was zijn team nog enig wedstrijdritme te laten behouden door afgelopen dinsdagavond het uitgestelde duel tegen zondag vijfde klasser SC Emma te spelen. In het kader van de eerste ronde om van het toernooi om de RTV Rijnmond Cup was de Lockhorstclub gekoppeld aan de traditierijke, honderdjarige vereniging uit Dordrecht en had het meer moeite met de gasten dan de uiteindelijke 4-1 einduitslag doet vermoeden.

Zonder Yalmard Kusten, Marvin Langevoort, Goksel Cakir en Roy Leeuwestein had Van den Berg volop gelegenheid om spelers als Danny Struijk, Joey Rijsdijk en Timon Rosenbrand extra speeltijd te gunnen. Op het kunstgras van sportpark De Lockhorst ontbrak het Sliedrecht in de eerste helft met name aan scherpte om het goed meevoetballende SC Emma al vroeg op afstand te zetten. Het bleef in het eerste bedrijf bij een treffer van Hakan Tokul. Pas na de hervatting toen de Dordtenaren met name in conditioneel opzicht gas terug moesten nemen, nam de eerste klasser ruimer afstand. Doelpunten van Stefan van Dam (2x) en Jordy de Jong aangevuld met een treffer in eigen doel bepaalden de eindstand op 4-1.

Aanstaande zaterdag krijgt Sliedrecht opnieuw te maken met een opponent uit Dordrecht namelijk Oranje Wit dat met de huidige derde plaats op de ranglijst een uitstekende start kende van het seizoen. De laatste vier seizoenen was een goed resultaat in de Dordtse Stadspolders wijk niet altijd even vanzelfsprekend: drie nederlagen en één overwinning legt de favorietenrol nadrukkelijk bij de thuisclub. Het duel in Dordrecht tussen Oranje Wit en Sliedrecht begint om 15.00 uur.

advertentie
advertentie