Eerste schaakteam haalt uit in Hillegom

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / HILLEGOM - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht  heeft de goede start van de externe competitie een goed vervolg gegeven. Promovendus De Uil 1 uit Hillegom werd in eigen huis geen kans gegund: 2-6.

Teamleider Jerry van Rekom moest even puzzelen met de opstelling, omdat er twee invallers nodig waren. Ook met deze twee reserves gaf Sliedrecht 1 geen krimp en sloeg het vooral aan de staartborden keihard toe. Kees Wessels gaf het goede voorbeeld door in aanvallende stijl Sliedrecht op voorsprong te zetten. Naomi Snikkers verdubbelde de voorsprong door haar tegenstander mat te zetten. De voorsprong werd geconsolideerd door een remise van kopman Peter vd Bergh. Wim Pool, Hans Klein en invaller Tobias maakten met degelijke winstpartijen een einde aan alle illusies van de Hillegommers. Vooral jeugdspeler Tobias bleef uitermate kalm bij zijn debuut en sloeg keihard toe in het verre eindspel. De strijd was gestreden.

Alleen familie Van Rekom was nog bezig. De invallende teamleider wist aan bord 2 een betere tot gewonnen stelling te bereiken, maar nam genoegen met remise. Alleen Robert van Rekom moest zijn koning neerleggen.

Door de 6-2 zege blijft Sliedrecht 1 de verrassende koploper in klasse 3E, maar kreeg aan kop gezelschap van RSR Ivoren Toren 2. In de volgende ronde zal het eerste team op volle oorlogssterkte aantreden tegen Charlois/Europoort 3, een sterke tegenstander.

advertentie
advertentie