Sliedrecht betaalt forse prijs voor puntendeling

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zoals te verwachten viel moest Sliedrecht afgelopen zaterdag in Dordrecht heel diep gaan om enigerlei resultaat te boeken bij het ook dit seizoen weer sterk acterende Oranje Wit. Vandaar dat de 1-1 einduitslag enerzijds tot tevredenheid stemde binnen het Sliedrechtse kamp, anderzijds was er de pijn van twee (directe) rode kaarten, waardoor Sliedrecht met hangen en wurgen het eindsignaal van arbiter Jobse wisten te halen en nog een puntje uit de strijd wisten te slepen.

Het begon bijzonder voortvarend op sportpark Stadspolders : in de 8e minuut ging Stefan van Dam goed door op een prima dieptepass en wist hij de uitlopende doelman Maurice Lagendijk met een prima lobje te verschalken (0-1).

Sliedrecht bleef aanvankelijk goed meedoen in de wedstrijd maar kon niet verhinderen dat de Oranjehemden gaandeweg de eerste helft het initiatief namen dat pal voor het rustsignaal resulteerde in de gelijkmaker van Roy Tibboel, die goed voor zijn tegenstander wist te komen en van dichtbij kon inkoppen (1-1).

Na rust waren beide partijen redelijk in evenwicht totdat arbiter Jobse een kopduel van verdediger Colin Reening (tot verbijstering van alles en iedereen op en rond het veld) meende te moeten bestraffen met een rode kaart. ,, Onbegrijpelijk," verzuchtte Reening na afloop, ,,ik ging puur in het duel voor de bal, mij wordt nu ten laste gelegd dat ik een slaande beweging zou hebben gemaakt, dit doet echt ontzettend veel pijn!"

Trainer Ron v.d. Berg was genoodzaakt de nodige omzettingen te doen binnen zijn team om in ieder geval de gelijke stand te kunnen waarborgen. Sliedrecht hield in de resterende 27 minuten knap stand maar kon niet verhinderen dat vlak voor het eindsignaal een uit frustratie ontstane overtreding van de ingewisselde Luciano van Harlingen terecht werd bestraft met de rode kaart.

Logischerwijze had trainer Ron v.d. Berg na afloop een enigszins 'dubbel' gevoel: ,, Prima hoor, dat wij hier zijn weggekomen met een gelijkspel, veel meer heeft er niet ingezeten. Aan de andere kant baal ik van de rode kaarten. Het hangt helemaal af van het rapport van de scheidsrechter die in velerlei ogen een onterechte rode kaart gaf aan Colin, maar de vermelding 'slaande beweging' levert tegenwoordig al snel 5 wedstrijden schorsing op en dat is natuurlijk bijzonder jammer en ook onrechtvaardig!"

advertentie
advertentie