Afbeelding

Sliedrecht dames pakken weer drie punten

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De damesploeg van Sliedrecht speelde zaterdag op het hoofdveld bij Asperen, een van de concurrenten voor de bovenste plaatsen. Het werd een spannende wedstrijd, zeker in de slotfase, maar de Sliedrechtse meiden hielden hun minimale marge in tact en konden zo hun zevende overwinning uit acht wedstrijden bijschrijven.

Dat de dames er zin in hadden bleek al direct na het eerste fluitsignaal. Sliedrecht zocht gelijk de aanval en zette Asperen waar het kon onder druk. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen, maar die konden nog niet in een doelpunt worden omgezet. In de twintigste minuut stuurde Melissa Vroege met een mooie dieptepass Sera de Bruin weg en die scoorde beheerst de 1-0.

Sliedrecht was niet van plan om de teugels te laten vieren en kon Asperen onder druk houden. Een juiste keuze, zo bleek tien minuten later, want het was Walla Al Jaboury die na een solo de 2-0 aantekende. Met deze mooie voorsprong werd de rust niet gehaald, want net voor het fluitsignaal kwam Asperen door een vrije trap terug op 2-1.

Asperen putte hier kracht uit en wilde in de tweede helft langszij komen. Sliedrecht speelde weliswaar niet groots, maar bleef keihard werken en de aanval zoeken om kansen te creëren. Het was Claudia Fortuin die na een mooie voorzet van Sharon Goedhart de 3-1 in kopte. De snelle aanvalsters van Asperen wisten 15 minuten voor tijd nog succesvol door te breken met een goede counter en kwamen zo terug op 3-2. Het laatste kwartier was spannend maar Sliedrecht bleef overeind en mocht drie belangrijke punten mee naar huis nemen.