Sliedrechts Museum viert jubileum met speciale expositie

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vijftig jaar geleden werd het Sliedrechts Museum opgericht. Drie jaar eerder werd een comité gevormd met als doel de geschiedenis van het Baggerdorp een vaste plaats te geven in een museum. Om te tonen hoe het dagelijkse leven er vijftig jaar geleden uitzag is een speciale expositie ingericht die een beeld geeft uit die tijd. De expositie heeft dan ook de titel “Als de dag van toen”.

Het vijftig jaar oude museum viert haar jubileum met een tentoonstelling waarin verschillende dagelijkse taferelen zijn verbeeld, samengesteld uit de verzameling van Wim van Wijngaarden uit Giessenburg en uit de collectie van het museum zelf. Ook de Historische Vereniging Sliedrecht levert een bijdrage door een foto overzicht, die de bezoeker meeneemt naar de tijd van toen. Verder zijn er archiefstukken te zien uit de oprichtingsperiode.

Op zaterdag 5 november wordt de tentoonstelling geopend door een van de vroegere voorzitters van het Sliedrechts Museum, de heer J.Th. Meijers. De expositie loopt van 5 november tot en met 14 januari. Het museum in de Kerkbuurt 99-101 is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie