Kleindieren- en vogelshow in Sporthal de Lockhorst

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vierhonderd dieren in allerlei soorten en kleuren. Van een kleurdwerg konijn tot een grote Brahma hoen. Het is allemaal te bewonderen in Sporthal de Lockhorst op vrijdag 4 november en zaterdag 5 november tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van Kleindierensportvereniging Merwezoom en Vogelvereniging De Vogelvriend.

De tentoonstelling toont het Sliedrechtse publiek dierenrassen die velen waarschijnlijk nooit eerder gezien hebben. Alle dieren worden gekeurd door gediplomeerde keurmeesters die onder andere letten op de juiste bouw van het dier, kleur en beharing of bevedering. De dieren moeten de raskenmerken bezitten die specifiek voor elk ras zijn opgeschreven. Het dier dat het ideaalbeeld het dichtst benadert, wint de wedstrijd. Naast de kleindieren zijn ook de meest prachtige en gekleurde volièrevogels van Vogelvereniging De Vogelvriend.

Behalve de dierententoonstelling worden er tal van extra activiteiten gehouden, zoals het Rad van Avontuur, de caviabaan en de enveloppenstand waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden.

Belangstellenden zijn welkom in Sporthal de Lockhorst op vrijdagavond 4 november van 19:00 tot 22:00 uur en zaterdag 5 november van 9:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling en KSV Merwezoom is te zien op www.merwezoom.nl.

advertentie
advertentie