Barsaiyan wint de Poort-6 Loop en het Grote Rivieren Loopcircuit 2011

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2011 was 100 meter te lang voor Nabil Karimi (Typhoon). Tijdens de Poort-6 Loop in Gorinchem afgelopen zaterdag ging hij als klassementsleider van start en er was maar één mogelijkheid dat hij niet als eerste bij de senioren zou eindigen. Als Mike Barsaiyan (Olympus '70) de loop zou winnen en als Karimi buiten de top drie zou finishen, dan zou Barsaiyan het seizoen als winnaar afsluiten. En juist dit gebeurde. De twee atleten waren samen met Maarten van Zeggeren (Passaat) en Thijmen Schouten (Loopgroep PK) de smaakmakers van de 23e Poort-6 Loop.

Mede door het prachtige weer waren ruim 350 lopers van start gegaan voor de tien kilometer, die door de polders van Schelluinen en Giessenburg voerde. En er werd hard gelopen. Schouten ging vanaf de start in de aanval en liep lange tijd alleen op kop. Achter hem ontstond een kopgroep met naast Karimi, Barsaiyan en van Zeggeren ook Wilfred Verhagen, Henk van Leeuwen, Marcel Laros en Fouad Fertoute. Schouten hield het tempo hoog, maar kon na negen kilometer niet voorkomen dat uit de achtervolgende groep Karimi, van Zeggeren en Barsaiyan aansloten. Laatst genoemde plaatste een versnelling en liep als eerste de baan van Typhoon op, gevolgd door Karimi en kort daar achter Schouten en van Zeggeren. Barsaiyan liep zonder problemen naar zijn eerste overwinning in het circuit. Hij finishte in 31:52 waarmee het reeds elf jaar oude wedstrijdrecord (30:37) niet in gevaar kwam. Karimi werd bij het uitkomen van de laatste bocht gepasseerd door van Zeggeren en Schouten die respectievelijk als tweede (31:56) en derde (31:57) eindigden voor de onfortuinlijke Karimi (32:14). Wilfred Verhagen finishte als vijfde in 32:29.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Vanessa Hartman (Voorne Atletiek) in 37:47. Tweede werd Marieke Bourquin (Waterweg) in 38:41, gevolgd door Typhoon-atlete Rianne Kremers (38:57).

Voorafgaand aan de tien kilometer was er een jeugdloop en een vijf kilometer prestatieloop. Deze werd bij de mannen gewonnen door Thorsten Kuipers in 18:03 en bij de vrouwen door Sandra Helbers (21:33).

Klassementen

Mike Barsaiyan won, mede door zijn winst in Gorinchem, het seniorenklassement met 61 punten, 1 punt meer dan Nabil Karimi en 8 punten dan Maarten van Zeggeren. Bij de M35 pakte Fouad Fertoute (Spirit) met overmacht de overwinning (70 punten), de M45 was een prooi voor Typhoon-atleet Hafid Chaaby (66 punten) en bij de M55 was Jan Prins (Passaat) de grote man met 75 punten. De V-senioren was reeds gewonnen door Marjolein van de Diepstraten van Scorpio (60 punten) en Rianne Kremers (Typhoon) wist ook vooraf al dat ze vrijuit kon lopen (69 punten). Bij de V45 en de recreanten was het overduidelijk: vijf overwinningen en dus 75 punten voor zowel Cora Vlot (V45), Reinier Burgemeester bij de mannen en Janita Korevaar bij de vrouwen.

advertentie
advertentie