Henk IJpelaar verliest strijd om Beste Zorgidee van 2011

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOUTEN/SLIEDRECHT - De 84-jarige Sliedrechter Henk IJpelaar is niet de winnaar geworden in de strijd om Het Beste Zorgidee van 2011. IJpelaar bereikte de finale van deze landelijke wedstrijd met zijn 'bijdehandje' voor COPD-patiënten. Een klemmetje dat bril, gehoorapparaat én zuurstofslang op zijn plek houdt. Dit zorgidee kreeg minder stemmen dan het idee van Anja Vissers uit Castenray. Zij bedacht hoe je bij de apotheek geretourneerde medicijnen kunt hergebruiken door middel van vacuüm sealen.

De jury liet zich in haar keuze voor de winnaar adviseren door meer dan 1800 stemmen van bezoekers op de website www.hetbestezorgidee.nl. Anja Vissers kreeg de voorkeur boven Henk IJpelaar en nog vier genomineerden omdat haar idee goed aansluit bij de bezuinigingsplannen voor de zorg. Juryvoorzitter Erno Kleijnenberg: ,,In een tijd waarin bezuinigingen in de gezondheidszorg centraal staan, zet dit idee de schijnwerpers op een enorme kostenverspilling bij het gebruik, of beter gezegd het niet gebruiken van medicijnen. Jaarlijks wordt er in Nederland voor miljoenen euro's aan medicijnen weggegooid. Dit idee tracht op een relatief simpele manier hier iets aan te doen."

Naast de hoofdprijs van € 10.000,- werd dit jaar voor het eerst ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt ter waarde van €1000,-. Deze prijs ging naar Bert Bruggeman uit Hengelo met zijn idee om rugklachten te voorkomen/verminderen door betere voorlichting aan de hand van zelfzorgprogramma 'BodyGuard'.

advertentie
advertentie