Bas Paardekooper in de Pub

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Blues(rock)band Bas Paardekooper staat zaterdag 12 november in de Pub in Sliedrecht (boven Candlelight). Bas Paardekooper and the Blew Crue werd in 2007 officieel opgericht hoewel de meeste leden van de band al geruime tijd met elkaar speelden in diverse bezettingen. De band bestaat uit: Bas Paardekooper (gitaar en zang), René Mijnten (basgitaar en zang), Roel van Leeuwen (drums en zang). Het werk van de band is onder andere geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix en laat zich het beste omschrijven als Amerikaanse Bluesrock.

Het repertoire bestaat uit het te verwachten stevigere werk alsmede melodieuze ballads. De meeste composities zijn van eigen hand en vormen een prima mix met de covers die de band op het repertoire heeft staan.

Het jaar 2009 kan gezien worden als de definitieve doorbraak van de band. De band trad toen toe tot de ''stal'' van King Bee Music Agency, hetgeen resulteerde in een goedgevulde concert-agenda met als hoogtepunten de Jam met Walter Trout in De Boerderij te Zoetermeer en de tiendaagse tournee met USA youngster Eric Steckel. Dit jaar maakt de band ook z'n opwachting op diverse festivals in binnen-en buitenland.

De Pub gaat om 21.00 uur open en de aanvang is 22.30 uur. Voor meer info zie www.Candlelightcafe.nl.

advertentie
advertentie