Andrew Mensing stunt tegen derdeteamspeler

6 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht baarde Andrew Mensing opzien door in een zeer snelle partij te winnen van derdeteamspeler Gerard Kolenbrander. Het 11-jarige talent kwam al snel een kwaliteit voor en met dit materieel voordeel wist hij Kolenbrander binnen het uur op de knieën te dwingen.

Het was sowieso een goede avond voor de "drie musketiers'', zoals de jeugdpelers in de seniorencompetitie worden genoemd, want broer Adrian Mensing scoorde een mooie remise tegen jeugdleider Henri Hartog en Jorik Klein wist knap te winnen van wedstrijdleider Mark van Hulst.

Aan de top loopt Hans Klein verder uit op zijn achtervolgers na een overwinning op Wim Pool, die wel zeer moeizaam tot stand kwam.  De achtervolgers speelden extern of kwamen met hun interne partij niet verder dan remise (Peter van den Bergh tegen Robert van Rekom) waardoor Klein nu een voorsprong heeft van ruim 160 punten op de nummer twee, Wim Hokken.

Kees Wessels pakte een belangrijk punt tegen Wout Boer. De voormalige eeuwige tweede staat nu op een voor hem zeer lage 22e plaats.

De broederstrijd tussen Theo en Peter Dekker eindigde in winst voor de eerstgenoemde. Voor Theo was dit geen verrassing: ,,Peter heeft al sinds 1992 niet meer van mij gewonnen'', aldus de winnaar.

De langste partij van de avond kwam op naam van Marinus van Houwelingen, die nog nooit zo lang stil is geweest. Pas tegen middernacht kwam hij na een op en neer gaande partij remise overeen met Floris Verweij.

J.W. Kraaijeveld won netjes van "palingvriend'' Leo Koppelaar terwijl Martin Prins weinig moeite had met Michiel van den Berg. Verder was er nuttige winst voor Marcel Klein op Leen Dubbeldam en Hans Dubbeldam scoorde een vol punt tegen Cees Moes.

Jeugdcompetitie

Roland Kop, de oudste jeugdspeler van de Benelux, is aan een opmerkelijk seizoen bezig. Dit keer versloeg hij Robin Urbanus en door deze zege steeg hij naar een mooie derde plaats in de eerste jeugdgroep. Hij lijkt zo op jacht te gaan naar zijn eerste beker. Voor hem geldt dan ook zeker dat de aanhouder wint. In dezelfde groep liet Joran van Eijl zich opnieuw verrassen door Jochem Nederlof en zakte daardoor naar de vierde plaats. Hij behoudt echter de kans op een podiumplaats.

In de tweede jeugdgroep werd alweer de elfde ronde afgewerkt. Nieuwkomers Fabiënne en Danique Janssen deden het meteen erg goed. Fabiënne wist Rowan vd Klis na een goede partij mat te zetten met een dame. Bij Danique en Joëlle Bos waren er kansen aan beide kanten en werd het uiteindelijk remise. Koos vd Berg en William Gijsen waren beide erg goed in vorm. Zij wonnen zowel in de interne competitie als in de laddercompetitie. Matthias vd Dool had volgens eigen zeggen zijn dag en hij won met een sterke aanval van Timo Stuij. Ilse vd Klis bracht haar tactische kennis in praktijk tegen Frank de Bruin en zette hem met een grote voorsprong mat.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Kjell Mijnster -Jurgen de Haan 0-1

Joran van Eijl - Jochem Nederlof  0-1

Robin Urbanus - Roland Kop 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Joëlle Bos - Danique Janssen 0,5-0,5

Frank de Bruin - Ilse vd Klis 0-1

Fabiënne vd Klis - Rowan vd Klis 1-0

Matthias vd Dool -Timo Stuij1-0

Joost Driessen - Koos vd Berg 0-1

William Gijsen - Marco Kwakernaat 1-0

advertentie
advertentie