Pilates voor mensen met rugklachten

6 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij voldoende aanmeldingen start DansSport Educatie Centrum Martine met de cursus Pilates voor mensen met rugklachten. ,,Heel veel mensen hebben te kampen met niet verklaarbare rugpijn. Het trainen van de grote buik-en rugspieren is doorgaans onvoldoende. Sterker nog, de rugpijn blijft", vertelt Martine Hokken van het Sliedrechtse sportcentrum. ,,Waar mensen met rugklachten veel meer baat bij hebben is het trainen van de kleinere, dieper gelegen spiergroepen die stabiliteit en steun verlenen aan de wervelkolom. Het kunnen stabiliseren van de lage rug en het bekken; bewegen vanuit de kern van je lichaam. Dat is precies waar het in deze Pilates-lessen om gaat."

,,Tijdens de cursus leert u niet alleen in welke houding u moet staan. Juist wanneer u in beweging komt; bij lopen, duwen, trekken, bukken, tillen en opstaan, is het cruciaal om de juiste lichaamshouding vast te kunnen houden", vervolgt Martine. ,,Pilates wordt gegeven vanuit de Mind Your Body visie en het vergroot de rompstabiliteit waardoor de rugklachten verminderen. De les ademt een sfeer van ontspanning uit. Het is een zachte vorm van bewegen, maar door zijn precisie geeft het goede resultaten."

De cursus bestaat uit acht lessen en wordt gegeven op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Inschrijven voor deze cursus kan via de website www.danssportcentrummartine.nl. Bij voldoende aanmeldingen is de start op woensdag 23 november. Adres: Molendijk 177b, 3361 EM Sliedrecht.

advertentie
advertentie