Jack Kools krijgt arbeidscontract op eigen school

6 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zowel Praktijkschool de Sprong als de Bleyburgh school hadden op donderdag 3 november reden voor een feestje. Jack Kools, tot voorkort een leerling van de Sprong, kreeg middels een succesvolle stage een arbeidscontract aangeboden bij Stichting SPON. Stichting SPON is de overkoepelende schoolorganisatie waar de Sprong en Bleyburgh onder vallen. Het unieke aan dit arbeidscontract is dat Jack de eerste praktijkschool leerling in Nederland is die na een succesvolle stage een arbeidscontract krijgt aangeboden binnen de eigen schoolorganisatie.

,,We zijn allemaal zo trots als een pauw, want je hebt het zelf verdiend'', zei Kees Aben, directeur van de Bleyburghschool. ,,Je bent nu geen leerling of oud leerling meer, maar je bent nu een collega.'' De ondertekening van het arbeidscontract vond plaats in het Theehuis aan de Maaslaan 6. Wethouder Hans Tanis van de Gemeente Sliedrecht was persoonlijk getuige van de ondertekening. Hij overhandigde Jack symbolisch zijn arbeidcontract waar het onder toeziend oog van de wethouder, Kees Aben en Ilona Dulfer, voorzitter van het bestuur van Stichting SPON, werd ondertekend door een zichtbaar trotse Jack Kools.

Ook Bart van Noordenne, directeur van de Sprong, was verguld. ,,Leerlingen leggen vaak een lange weg af om een passende plek te vinden op de arbeidsmarkt, en als een leerling dan uiteindelijk een goede plek vindt is dat een kroon op ons werk", aldus de directeur.

De Sprong, school voor praktijkonderwijs in Sliedrecht begeleidt haar leerlingen naar de arbeidsmarkt middels stage. Een uiteindelijke stage wordt afgerond met een arbeidscontract en vervolgens verlaat de leerling de school. Praktijkonderwijs is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen geen diploma halen. Er wordt toegewerkt naar een passende plek in de maatschappij. Dit kan een betaalde of onbetaalde zijn, maar ook is er de mogelijkheid om te gaan werken op een activiteitencentrum. Daarnaast kunnen leerlingen, passend bij hun resultaten een overstap maken naar het VMBO of MBO om vervolgens daar een opleiding te volgen.

advertentie
advertentie