Afbeelding

'Zaken blijven heel lang zweven'

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De politieke wervelstorm die het afgelopen halfjaar over Sliedrecht raasde, is gaan liggen. De fracties in de gemeenteraad spraken dinsdagavond over de begroting 2012. Omdat de gemeente haar financiële huishoudboekje op orde heeft werd het college niet het vuur na aan de schenen gelegd.

Door Erik de Bruin

Wel werden naast loftuitingen over de gezonde financiële staat waarin de gemeente verkeert en het feit dat de burger niets merkt van de bezuinigingsslag die is geleverd, zorgen geuit en kritische kanttekeningen geplaatst. Jos van Gameren (PvdA) zei zich langzamerhand veel zorgen te maken over in de begroting onderbelichte zaken: ,,Door het uitblijven van de nota Grote Projecten blijft een aantal zaken heel lang zweven, wat weer ruimte geeft aan allerlei geruchten en Indianenverhalen. Het Plaatje bijvoorbeeld. Er gaan verhalen dat ROM-D het ook niet kan of lukt. We begrijpen niet waarom hierover tussentijds geen informatie kan worden gegeven aan de gemeenteraad. Zodoende moeten we maar afwachten of alles gelukt of mislukt is.'' Wethouder Hans Tanis zei op korte termijn duidelijkheid te verwachten van ROM-D. De nota Grote Projecten komt binnenkort op de agenda.

Tanis reageerde ook op de zorgen die door verschillende partijen werden geuit over het Griendencollege. ,,Er is vanuit de school niet om een financiële bijdrage gevraagd. Het klopt wel dat er zorgen zijn over de middelen en de ontwikkeling van het leerlingenaantal. Ik wil u daar in beslotenheid over informeren.'' Wat hij nog wel uitsprak is dat het college er alles aan wil doen het VMBO-onderwijs in Sliedrecht te behouden.

Wethouder Johan Lavooi gaf duidelijkheid omtrent de lang beoogde uitbreiding van sporthal De Stoep. Onder andere Len van Rekom van de VVD-fractie riep het college op nu eens spijkers met koppen te slaan. Lavooi zegde toe dat in het eerste kwartaal van 2012 de stedenbouwkundige kaders zijn uitgewerkt en de financiële consequenties van het plangebied waar De Stoep toe hoort.

Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) haalde de onduidelijkheid rond de bezuiniging op aangepast leerlingenvervoer aan: ,,Ouders kregen eerst een brief dat de gemeente stopt met het subsidiëren van het vervoer, dan weer een brief 'we gaan door tot het einde van het jaar', de derde brief geeft recht op vervoer tot het einde van het schooljaar. College, weet wat u wilt en communiceer dan direct!'' Verantwoordelijk wethouder Hans Tanis haakte hier niet op in. Hij heeft eerder aangegeven dat de gemeente samen met ouders en scholen die speciaal onderwijs bieden alternatieven wil uitwerken.

advertentie
advertentie